Wil jij deel uitmaken van een groeiend bedrijf in een markt in volle ontwikkeling?

Encon ontwikkelt en realiseert duurzame energieprojecten. Dankzij de kennis, ervaring en pragmatische aanpak van ons team van ingenieurs en experten behalen we aantoonbare energiebesparingen bij bedrijven en helpen we hen met de productie van hernieuwbare energie.

Als zakelijke dienstverlener heeft Encon naast een economische impact een grote maatschappelijke impact.   We werken dagelijks  aan een groenere en duurzamere economie en daar kan jij deel van uitmaken.

Wat kan Encon jou bieden?

Een multidisciplinaire uitdaging op niveau

Een boeiende, gevarieerde job bij een jong, dynamisch, groeiend energiebureau met toonaangevende bedrijven als klanten.
 

Verloning

We bieden je een aantrekkelijk salaris in overeenstemming met jouw vaardigheden, ervaring en verantwoordelijkheid van de functie, aangevuld met extra legale voordelen, waaronder een aantal zorgsystemen als hospitalisatieverzekering, pensioenplan en mogelijke andere functiegerichte voordelen.

Opleiding

Bij Encon werken vooral hoogopgeleide medewerkers met affiniteit voor energie, duurzaamheid en technologie. Het is dankzij de expertise en inzet van onze medewerkers dat Encon kwaliteitsvolle diensten levert. Encon zet dan ook met veel enthousiasme in op verdere ontwikkeling van kennis, vaardigheden en talent van elke medewerker. Zelfontplooiing is zelf één van onze kerncompententies.

Groeimogelijkheden

Gezien de continue evolutie van de markt maar ook de groei van de organisatie vinden wij het belangrijk dat medewerkers blijven leren en kansen krijgen. Hiervoor zijn er groeipaden gecreëerd om de medewerkers te laten evolueren in hun functie en zo een sterke toekomst uit te bouwen binnen Encon.

Sfeer en teamspirit

Een goede werksfeer is uiterst belangrijk.  Iedere vrijdag sluiten we af in de ‘bar’. Een ideaal moment om je collega’ s op een informele manier beter te leren kennen. Geregeld worden er groepsactiviteiten georganiseerd, zoals de teambuilding, een familiedag, ontbijtmomenten,…. Daarnaast worden er een aantal activiteiten georganiseerd door de collega’s zelf, zoals een tafeltennistornooi, een zaalvoetbalwedstrijd, fietstochten …

Work-life balance

De combinatie van het werken bij Encon in het innovatief gebouw Infinity zorgt ervoor dat er een goede work-life balance is voor alle medewerkers. Mogelijkheden tot thuiswerk worden gestimuleerd, er zijn diverse diensten in Infinity die ervoor zorgen dat de tijd buiten de werkuren wordt geoptimaliseerd. Onze sportdienst gaat onder het motto "een gezonde geest in een gezond lichaam".  Bij Infinity hebben we de werkplekken aangepast om het werk in optimale omstandigheden uit te voeren, waarbij er rekening is gehouden met onder andere strenge eisen van akoestische integratie, human centric lighting en een zeer aangenaam klimaat (zie verder voor meer uitleg).

Infinity

Als innovatief bedrijf is Encon continu op zoek naar vernieuwing. Encon werkt momenteel vanuit Infinity, één van de duurzaamste gebouwen van Europa en zal dé referentie zijn op vlak van energieverbruik en het nieuwe werken. Voor ons is ‘Infinity’ het kantoor voor de toekomst. Ons nieuw hoofdkantoor zal daarom de best beschikbare technieken tonen. Zo hebben we:

 • Een eigen windturbine & zonne-energie
 • Een levende toonzaal van technieken
 • Een eigen restaurant
 • Sportruimte
 • Services voor medewerkers (broodservice, strijkservice, …)
 • 1e gebouw van zijn soort ter wereld met een BREEAM en LEED certificatie
 • Integratie van het nieuwe werken en integratie met de natuur
   
 • Akoestiek
  Een gemiddelde kantoorwerker verliest dagelijks gemiddeld 86 minuten door afleiding. Investeren in een goede akoestiek zou dit tijdsverlies kunnen doen verminderen met 30 procent! Dat blijkt althans uit een experiment van het vooruitstrevende Stress Research Institute uit Stockholm. Bovendien zou het ook de stress aanzienlijk doen dalen. In Infinity is er een akoestische studie uitgevoerd die in praktijk is geïmplementeerd. Bij de keuze van de deuren, ramen, doorvoeren als de technische installaties zijn extra investeringen uitgevoerd inzake akoestiek.
 • Verwarming en koeling
  Naar warmteafgifte en koeling is er gekozen voor klimaatplafonds. Verwarmen en koeling in de vorm van straling geeft het hoogste comfort. Stralingsverwarming en -koeling is bovendien ook geruisloos en heeft minimale luchtverplaatsingen een geen tochteffecten. Bovendien is deze vorm van koelen en verwarmen zeer energiezuinig.
 • Human Centric Lighting
  Bij Human Centric Lighting wordt de verlichting aangepast aan de behoeften van de gebruiker om een evenwichtige verhouding tussen daglicht en kunstlicht te bereiken. De kleurtemperatuur wordt in het kantoor geregeld tussen koud licht en warm licht. Licht regelt immers onze biologische klok al sinds het ontstaan der mensheid.Het kantoor is een van de meest effectieve toepassingsgebieden voor Human Centric Lighting. Het bevordert het concentratievermogen, de creativiteit en het prestatievermogen. Dit is niet alleen te danken aan activerend, maar ook aan kalmerend licht.

Meer informatie op www.infinity-building.be

Gendergelijkwaardigheid

We hechten veel belang aan gendergelijkwaardigheid met gelijke kansen voor vrouwen als mannen. We bewijzen dat ook in praktijk omdat in een technische bedrijf als Encon ook veel vrouwelijke medewerkers actief zijn. 

Toekomst

De vergroening van de economie zal op korte termijn voor een ‘boom’ in de markt van de hernieuwbare energie zorgen. Daarnaast is het laatste IPCC rapport zeer duidelijk.  Als we niets doen aan de opwarming van de aarde zullen de gevolgen catastrofaal zijn, ook in België.  Energie besparen zal een cruciale rol spelen om de opwarming tegen te gaan en om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen. Energie besparen zal in de nabije toekomst geen optie meer zijn, maar een absolute noodzaak.

Bij Encon kan je zelf je steentje bijdragen en impact creëren.