Encon is een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met creatieve en vernieuwende oplossingen in hun transitie om duurzamer te worden.

Duurzaamheid is niet langer weg te denken en heeft een impact op elk onderdeel van de bedrijfsvoering. Of het nu gaat over de toenemende druk op de operationele marges, de nood aan meer rendabele investeringen of de uitdaging om te blijven voldoen aan de kritische vragen van medewerkers en consumenten. Duurzaamheid biedt een oplossing voor onze huidige bedrijfsuitdagingen.

In deze uitdagende wereld is Encon een partner voor bedrijven in hun duurzaamheidstransitie. Er bestaat geen one-size-fits-all oplossing voor sustainability. Waar het ene bedrijf redelijk eenvoudig een belangrijke ingreep kan doen, is dat door de unieke omstandigheden voor het andere bedrijf onmogelijk. Daarom onderzoeken onze experten op maat van jouw bedrijf welke ingrepen op de meest efficiënte manier de grootste impact kunnen creëren.

Onze berekening

Duurzaamheid biedt een interessante oplossing voor veel van de huidige bedrijfsuitdagingen. Op die manier geeft het de opportuniteit om een win-win situatie te creëren. Het zorgt ervoor dat we in fantastische en ongeziene tijden leven: wat goed is voor bedrijven is goed voor onze wereld!

In deze wereld wil Encon zijn steentje bijdragen door bedrijven en managers te laten zien hoe duurzaamheid de basis kan zijn van groei en hen inspireren om hun steentje bij te dragen.

€ 261500000
directe groei
132000 ha
bomen gespaard
1580400 ton
CO2 bespaard

ISO 26000

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid wordt vaak beschouwd als een vage term, daarom gebruiken wij ISO 26000 om de inhoud te concretiseren. Deze norm is een internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en geeft handvaten om organisaties te ondersteunen in hun duurzaamheidstransitie.  Bovendien geeft ISO 26000 heel duidelijke richtlijnen voor de implementatie van de United Nations Sustainability Development Goals en worden op die manier verschillende insteken naadloos op elkaar afgestemd.

Meer info over ISO 26000

We walk the talk

Op basis van ISO 26000 hebben we onze eigen duurzaamheidsvisie uitgewerkt. Het is een duidelijk antwoord op de wijze waarop duurzaamheid vloeit doorheen ons hele organisatiebeleid en welke doelstellingen hieraan gekoppeld zijn.

Meer info over ISO 26000 bij Encon

CSR ambassador of the year

In 2020 werd Robin Bruninx bekroond met de titel CSR ambassador of the year. Het is een ultieme beloning voor zijn niet aflatende inzet om met Encon duurzaam verantwoord te ondernemen.

Livia Award

De Livia Award is een prijs waarmee Unizo elk jaar vrouwelijk ondernemerschap bekroont. In 2017 werd Sandra Deraeve ermee beloond dankzij haar jarenlange inzet voor de groei van Encon.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?