Duurzame dienstverlening

Hoewel je bij dienstverlening niet meteen denkt aan vervuilende processen en materialen, biedt duurzaamheid ook hier interesante opportuniteiten om te vernieuwen en te versterken. Door je dienstverlening kritisch onder de loep te houden en duurzaamheid als basis te nemen in het creatief innovatieproces ondersteunen we je om opportuniteiten bloot te leggen die je dienstverlening kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Duurzaamheid brengt vernieuwing, verbetering en nieuwe verdienmodellen
Een duurzame bril brengt opportuniteiten in beeld
Door met een “duurzame” bril naar je dienstverlening te kijken krijg je vaak waardevolle inzichten voor vernieuwing en verbetering én interessante ideeën voor nieuwe verdienmodellen. Om je dienstverlening te verduurzamen kijken we op verschillende manieren kritisch naar de huidige activiteiten. Dit zijn enkele potentiële trajecten waarbij we je kunnen helpen.
Nieuwe verdienmodellen
Door met een duurzame blik naar je huidige activiteiten te kijken, ontdek je vaak nieuwe, verrassende verdienmodellen die het verschil kunnen maken in de strijd om de consument.
Duurzame mobiliteit
Dagelijks pendelen van en naar het werk heeft impact op het milieu. Door kritisch te kijken naar het mobiliteitsbeleid van je bedrijf kan je een grote stap zetten op vlak van de verduurzaming van je activiteiten.
Duurzame gewoontes
Je staat ervan versteld hoeveel van onze dagdagelijkse gewoontes eenvoudig verduurzaamd kunnen worden. Door kritisch te kijken naar wat er voor je medewerkers bijna niet meer opvalt, kunnen we interessante opportuniteiten blootleggen voor de verduurzaming van je dienstverlening.
Aangename werkplek
Een aangenaam kantoor met oog voor innovatieve verlichting, gezonde verluchting en natuurlijk koelen, zorgt niet alleen voor een reductie van je ecologische voetafdruk, maar ook voor meer welzijn bij je medewerkers.

Onze aanpak

Hoewel je bij dienstverlening niet meteen denkt aan vervuilende processen en materialen, biedt duurzaamheid ook hier interesante opportuniteiten om te vernieuwen en te versterken. Door je dienstverlening kritisch onder de loep te houden en duurzaamheid als basis te nemen in het creatief innovatieproces ondersteunen we je om opportuniteiten bloot te leggen die je dienstverlening kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Consultancy

Onze audits vormen de basis om de huidige situatie in kaart te brengen en een plan van aanpak te creëren om te evolueren naar het ideale toekomstscenario.

Procurement

Om het actieplan op te pakken brengen we een team samen op maat van elke nieuwe uitdaging. We dagen alle spelers uit om het beste van zichzelf te geven tegen competitieve voorwaarden, en negotiëren kwaliteitsgaranties met alle betrokken partijen.

Management

We zijn het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, rapporteren over de vooruitgang van het project en garanderen op die manier de kwalitatieve oplevering van elk project.

De voordelen van een samenwerking

Duurzame innovatie is een belangrijke groeifactor in de dienstensector. In een wereld waarin de duurzaamheidsnormen almaar toenemen, is het interessant om je portefeuille onder de loep te nemen en te identificeren op welke manier duurzaamheid voor vernieuwende verdienmodellen kunnen zorgen. Bovendien is het ook interessant om je werking te verduurzamen, want voor steeds meer consumenten en bedrijven is dat prioriteit nr 1 in de keuze voor een partner.

  • Extra inkomsten

In een wereld waarin het lijkt dat er zich geen opportuniteiten meer voordoen is het heel interessant om dankzij duurzaamheid nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor je klanten en hen nog beter te bedienen.

 

  • Een sterker imago

Op lange termijn zal duurzame innovatie bijdragen aan het versterken van het imago van een bedrijf, merk of product. Deze lange termijn aanpak zorgt ervoor dat merken consistent stappen blijven zetten en hun 'naam' steeds waardevoller wordt bij de klant, de consument of medewerkers.

  • Lagere kosten

Innovatie in duurzaamheid heeft snelle en effectieve implicaties op de kostenstructuur van een bedrijf. Dankzij een nieuwe kijk op processen en grondstoffen daalt het energieverbruik, vermindert de waste, is er minder verloop van medewerkers en neemt de belastingsdruk af.

 

  • Compliance op lange termijn

Dat overheden steeds strenger zullen gaan optreden ten opzicht van de voetafdruk van bedrijven is een vaststaand gegeven.  Maar ook klanten en consumenten zullen hun eisen alsmaar hoger zetten. Dankzij investeringen in duurzaamheid, die vandaag reeds interessante voordelen met zich meebrengen, zorg je er als bedrijf voor om ook op lange termijn relevant te blijven.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?