Welkom bij de Encon Academy

Duurzaamheid is niet langer weg te denken en heeft een impact op elk onderdeel van de bedrijfsvoering. Of het nu gaat over de toenemende druk op de operationele marges, de nood aan meer rendabele investeringen of de uitdaging om te blijven voldoen aan de kritische vragen van medewerkers en consumenten; wij inspireren en informeren op de manier die het meest bij je past.

Onze opleidingen

Encon biedt een brede waaier opleidingen aan voor zowel bedrijfsleiding en -management als voor duurzaamheidsstrategen en -managers. Onze masterclasses, meerdaagse cursussen en workshops vinden plaats bij Infinity te Bilzen, op externe locaties of online via livestreaming en webinars.

Ontdek onze experten

Met meer dan 18 jaar ervaring huist Encon heel wat experten op gebied van duurzaamheid in al haar aspecten. Ontdek onze sprekers en de topics waarover ze met veel plezier en enthousiasme inspiratie kunnen bieden.

Inspirerende keynotes over duurzaam ondernemen
Meerdaagse opleidingen duurzaamheidscertificering

Duurzaamheidsbarometer

De duurzaamheidsbarometer is een jaarlijks terugkerend onderzoek waarbij we nagaan wat de toegevoegde waarde is van duurzaamheid. Er wordt door bedrijven jammer genoeg nog te vaak vanuit gegaan dat duurzaamheid een kost is. Dankzij deze survey kunnen we laten zien dat duurzaamheid vooral een opportuniteit voor groei is. De cijfers tonen aan dat we in fantastische en ongeziene tijden leven: Wat goed is voor bedrijven is goed voor de wereld!

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Indiville bij 2.000 respondenten. Het is een belangrijke indicator van het belang van duurzaamheid en geeft een inzicht in wat duurzaamheid kan betekenen voor je onderneming.

Download hier de samenvatting