Investeren in menselijk kapitaal

Voor veel bedrijven zijn hun mensen het belangrijkste kapitaal. Zij beseffen heel goed dat als hun gebouwen en processen er niet meer zijn, ze deze met hun team terug kunnen opbouwen, maar het omgekeerd is onmogelijk. Het is dan ook belangrijk om voortdurend te investeren in de onwikkeling van deze mensen.

Een greep uit onze projecten
Werken aan het welzijn van je medewerkers kan op erg veel verschillende manieren. Samen bekijken we welke projecten voor jouw organisatie voor de grootste impact kunnen zorgen.
Gezonde en veilige gebouwen
WELL is een certifiëringssysteem waarmee je je gebouw eenvoudig kan laten controleren om verschillende gezondheids- en veiligheidseisen van je werknemers.
Sensibiliseren met ENO
Spelenderwijs nemen we medewerkers mee in het verhaal van ENO en laten hen zien hoeveel er bespaard kan worden door enkele eenvoudige ingrepen in hun gedrag op vlak van duurzaamheid.
(Huishoud)hulp op het werk
Samen gaan we op zoek naar de ideale combinatie van huishoudhulp die jouw team kan ontlasten in hun dagdagelijkse taken. Vervolgens bieden we dit zo eenvoudig mogelijk aan.
Fit op het werk
Ons uitgewerkt programma is erop gericht om je medewerkers te motiveren een fit en gezonde levensstijl na te streven.
Diversiteit op de werkvloer
In talrijke organisaties en bedrijven vormt diversiteit op de werkvloer een uitdaging. Diversiteit is echter een rijkdom, daarom ondersteunen wij bedrijven om alle werknemers naar best vermogen te laten bijdragen tot het uiteindelijke bedrijfsresultaat.
Opleiding op maat
We stellen een opleiding op maat van je medewerkers zodat iedereen zich volgens zijn eigen groeitraject verder kan ontwikkelen.
Coaching en begeleiding
Het is belangrijk dat iedereen zich goed voelt op het werk, maar iedereen heeft af en toe een duwtje nodig of loopt rond met moeilijkheden. Of het nu gaat over burn-out klachten of hulp in het leidinggeven: we voorzien in de juiste coaching en begeleiding voor je team.

Onze aanpak

Consultancy

Onze audits vormen de basis om de huidige situatie in kaart te brengen en een plan van aanpak te creëren om te evolueren naar het ideale toekomstscenario.

Procurement

Om het actieplan op te pakken brengen we een team samen op maat van elke nieuwe uitdaging. We dagen alle spelers uit om het beste van zichzelf te geven tegen competitieve voorwaarden, en negotiëren kwaliteitsgaranties met alle betrokken partijen.

Management

We zijn het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, rapporteren over de vooruitgang van het project en garanderen op die manier de kwalitatieve oplevering van elk project.

De voordelen van een samenwerking

Mensen zijn je belangrijkste kapitaal, daar zijn wij rotsvast van overtuigd. Het is dan ook belangrijk dat deze kern van je bedrijf zich zo goed mogelijk voelt. Want de positiviteit van mensen die zich goed voelen, werkt aanstekelijk en zal je bedrijf op alle vlakken versterken. 

  • Verbeterd welzijn

Een bedrijf dat aandacht heeft voor zijn medewerkers en ervoor zorgt dat zij gelukkig kunnen blijven in een gezonde balans tussen werk en ontspanning zullen een veel hogere toegevoegde waarde kunnen neerzetten.

 

  • Een sterker imago

Consumenten, klanten én medewerkers worden steeds gevoeliger voor de manier waarop bedrijven en merken omgaan met hun mensen. De investering in duurzame relaties zal dan ook op lange termijn bijdragen aan het versterken van het imago van een bedrijf, merk of product.

  • Lagere kosten

Ziekteverzuim is een belangrijk onderdeel van de kostenstructuur van een bedrijf. En het welzijn van de medewerkers zijn hierin een grote boosdoener. Door meer in te zetten op het geluk en de gezondheid van het personeel, kan er dus bespaard worden.

 

  • Compliance op lange termijn

Dat overheden steeds strenger zullen gaan optreden ten opzichte van de sociale impact van bedrijven op onze maatschappij is een vaststaand gegeven. Maar ook klanten en consumenten zullen hun eisen alsmaar hoger zetten. Dankzij duurzame HR, dat vandaag reeds interessante voordelen met zich meebrengt, zorg je er als bedrijf voor om ook op lange termijn relevant te blijven.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?