Duurzame communicatie helpt groeien

We zijn ons hoe langer hoe bewuster van de impact die we hebben op onze planeet. Consumenten, klanten en medewerkers zijn daardoor gemotiveerd om hun steentje bij te dragen. Ze zijn op zoek naar manieren om hun voetafdruk te verkleinen en prefereren merken, bedrijven en producten die hen daarin ondersteunen. Merken die erin slagen om hun klanten en medewerkers te tonen dat zij duurzamer zijn dan hun concurrenten hebben een serieus voetje voor.

Hoe maak je van duurzaamheid een verkoopsargument? Hoe krijgt duurzaamheid een positief effect op de merkbeleving? En hoe wordt duurzaamheid geloofwaardig opgenomen in je HR beleid?

Duurzaamheid is niet altijd eenvoudig commercieel te vertalen. Het is bovendien belangrijk om je inspanningen goed te onderbouwen zodat de kritische consument geen kans krijgt om foutieve berekeningen te doorprikken of je te beschuldigen van greenwashing.

Wij bouwen onze duurzaamheidscommunicatie steeds op vanuit de onafhankelijke berekeningen van gespecialiseerde ingenieurs. Op die manier garanderen we dat de gecommuniceerde duurzaamheids-resultaten autenthiek zijn. We weten bovendien als geen ander hoe deze technische realisaties te vertalen naar tastbare communicatietools die wervend zijn voor de gekozen doelgroep.

Duurzaamheidsrapportering
De GRI normen creëren een gemeenschappelijke taal voor organisaties om op een consistente en geloofwaardige manier over hun duurzaamheidsimpact te rapporteren. We ondersteunen je om op deze manier transparant te communiceren naar alle stakeholders van je bedrijf.
Strategische storytelling
We vertalen de duurzaamheidsambities en -acties van je bedrijf naar een overkoepelende verhaallijn die perfect aansluit bij je merkstrategie, waardoor beiden elkaar versterken.
Impactvolle content
Van persberichten tot klantenbrochures, van informatieve websites tot wervende social media content, van inzichtrijke whitepapers tot spraakmakende podcasts. We stellen een combinatie samen van audio, copywriting, fotografie en videografie op maat van de nodigen van je bedrijf.
Content management
We zorgen ervoor dat de duurzame verhalen van jouw bedrijf terecht komen op de juiste plaats, voor het juiste publiek, op het juiste moment. Als specialist op gebied van duurzaamheid, zijn we de best geplaatste community manager overheen verschillende kanalen: van PR tot social media platformen.

Onze aanpak

CONSULTING

Onze audits vormen de basis om de huidige situatie in kaart te brengen en een plan van aanpak te creëren om te evolueren naar het ideale toekomstscenario.

PROCUREMENT

Om het actieplan op te pakken brengen we een team samen op maat van elke nieuwe uitdaging. We dagen alle spelers uit om het beste van zichzelf te geven tegen competitieve voorwaarden, en negotiëren kwaliteitsgaranties met alle betrokken partijen.

MANAGEMENT

We zijn het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, rapporteren over de vooruitgang van het project en garanderen op die manier de kwalitatieve oplevering van elk project.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?