Innovatieve bouwmaterialen

Vastgoedontwikkelaars en aannemers hebben steeds meer aandacht voor toekomstgericht bouwen. Als aanbieder van bouwmaterialen is het dus belangrijk om op de hoogte blijven van de evoluties op vlak van duurzame innovatie zodat je proactief kan inspelen op de noden van je klant.

Duurzaamheidscertificering
Dankzij onze kennis op vlak van duurzaamheidscertificiëring van gebouwen zijn wij altijd op de hoogte van de laatste nieuwe onwikkelingen in vastgoed. Duurzaamheidscertificatie is een onafhankelijk en extern gecoördineerd beoordelingssysteem dat de duurzaamheid van gebouwen zichtbaar maakt op basis van verschillende parameters die voortdurend bijgestuurd en geïnnoveerd worden. Wij weten als geen ander wat de impact van bouwmaterialen is op credits van deze certificaten. Onze kennis van deze parameters geeft ons dus waardevolle inzichten in de noden van vastgoedontwikkelaars en aannemers op vlak van innovatie in bouwmaterialen, die we kunnen toepassen in de analyse van jouw productaanbod. En dankzij die inzichten kan jij je producten nog beter afstemmen op de evoluerende noden van je klanten, en je bedrijf differentiëren op vlak van duurzaamheid.
BREEAM
Het BREEAM ratingsysteem wordt ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en heeft wereldwijd intussen al meer dan 593.000 gebouwen BREEAM-gecertificeerd.
LEED / HQE / DGNB
BREEAM kent verschillende internationale tegenhangers: het LEED ratingsysteem is de Amerikaanse variant, HQE is de Franse versie en DGNB de Duitse. Deze systemen zijn allemaal gelijkaardig in de basis, maar verschillen subtiel in de invulling van de parameters.
WELL
WELL focust voornamelijk op het effect van gebouwen op gezondheid en welzijn en zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen binnen een gebouw.

Onze aanpak

Consulting

Onze audits vormen de basis om de huidige situatie in kaart te brengen en een plan van aanpak te creëren om te evolueren naar het ideale toekomstscenario.

Procurement

Om het actieplan op te pakken brengen we een team samen op maat van elke nieuwe uitdaging. We dagen alle spelers uit om het beste van zichzelf te geven tegen competitieve voorwaarden, en negotiëren kwaliteitsgaranties met alle betrokken partijen.

Management

We zijn het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, rapporteren over de vooruitgang van het project en garanderen op die manier de kwalitatieve oplevering van elk project.

De voordelen van een samenwerking

Duurzame innovatie is een belangrijke groeifactor voor vastgoedprojecten.  Als leverancier van vastgoedontwikkelaars en aannemers is het dan ook belangrijk om hierop in te spelen en je klanten de producten aan te bieden die zij nodig hebben om hun standaarden te realiseren.

  • Extra inkomsten

Vastgoedontwikkelaars en aannemers die beslissen om duurzaam te bouwen, zullen hogere waarde hechten aan producten die deze doelstelling ondersteunen in vergelijking met materialen die dit niet doen, en zelfs proactief op basis van deze kenmerken producten gaan uitzoeken. Door je producten proactief af te stemmen met de meest voorkomende duurzaamheidscertificiëringen zal je met andere woorden een stevig voetje voor hebben op de concurrentie.

 

  • Een sterker imago

 

Dat overheden steeds strenger zullen gaan optreden ten opzicht van de voetafdruk van bedrijven is een vaststaand gegeven.  Maar ook klanten en consumenten zullen hun eisen alsmaar hoger zetten. Dankzij investeringen in duurzaamheid, die vandaag reeds interessante voordelen met zich meebrengen, zorg je er als bedrijf voor om ook op lange termijn relevant te blijven.

  • Lagere kosten

Innovatie in duurzaamheid heeft snelle en effectieve implicaties op de kostenstructuur van een bedrijf. Dankzij een nieuwe kijk op processen en grondstoffen daalt het energieverbruik, vermindert de waste, is er minder verloop van medewerkers en neemt de belastingsdruk af.

 

  • Compliance op lange termijn

Op lange termijn zal duurzame innovatie bijdragen aan het versterken van het imago van een bedrijf, merk of product. Deze lange termijn aanpak zorgt ervoor dat merken consistent stappen blijven zetten en hun 'naam' steeds waardevoller wordt bij de klant, de consument of medewerkers.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?