Duurzame hospitality

De wereld van ontspanning en gezondheid is bij uitstek een wereld waarin duurzaamheid een belangrijke plek inneemt. Of het nu gaat over een overnachting in een hotel, een dagje ontspannen in een luxe spa of herstellen van een operatie in een ziekenhuis; consumenten en patiënten verwachten meer en meer dat er voor hen gezorgd wordt op een duurzame manier, waarbij milieu en welzijn goed op elkaar afgestemd worden. 

Gasten worden steeds veeleisender en verwachten op een aangename manier welkom te worden geheten.
Klant is koning
Duurzaamheid wordt in deze verwelkoming meer en meer op prijs gesteld en is voor velen zelfs al een minimale vereiste. Wij houden daarom steeds de noden van de gast in het oog zodat we je kunnen helpen met interessante innovatieve projecten. Dit zijn alvast enkele potentiële trajecten waarbij we je kunnen helpen.
CO2-neutraliteit
Dat we inspanningen moeten leveren op vlak van CO2-reductie, daar zijn we allemaal van overtuigd. Als gasten dus de kans hebben om hun steentje bij te dragen door te kiezen voor een CO2-neutrale ontspanning, dan zullen ze dat verkiezen.
Toekomstgericht bouwen
Je gebouw is je visitekaartje. Het is de eerste indruk die een gast van je krijgt en bepaalt voor een groot stuk de ervaring. Het is dan ook belangrijk om voor de keuze van je gebouw – of het nu gaat over nieuwbouw of vernieuwing – te kiezen voor de meest duurzame optie op basis van je budget.
Gezond verluchten
Sinds Covid-19 (corona) zijn we ons allemaal veel bewuster geworden van de noodzaak van goede verluchting van gebouwen. In onze ontwerpen voor ventilatie-systemen houden wij er dan ook steeds rekening mee dat virussen zich minimaal kunnen verspreiden.
Innovatief verlichten
Verlichting heeft niet alleen een effect op je zicht maar ook op het humeur. Onze innovatieve verlichtingsaanpak houdt rekening met de lichtsterkte op elk moment van de dag en zorgt er op die manier voor dat er steeds voldaan wordt aan een aangename omgeving waarin mensen tot rust kunnen komen.
Duurzame mobiliteit
De manier waarop we ons verplaatsen heeft impact op het milieu. Meer en meer gasten zullen daarom hybride of zelfs elektrisch rijden en eisen een infrastructuur die het mogelijk maakt om hun voertuig op te laden.
Natuurlijk verwarmen en koelen
Een juiste temperatuur is een belangrijke factor in het welzijn van je gast. Om ervoor te zorgen dat de ideale temperatuur bereikt wordt op een duurzame manier ondersteunen we je met de installatie van hernieuwbare energie en installeren we natuurlijke koelsystemen.
Nieuwe service modellen
Door met een duurzame blik naar je huidige activiteiten te kijken ontdek je vaak verrassende nieuwe verdienmodellen die een groot verschil kunnen maken voor je gast.
Duurzame gewoontes
Je staat ervan versteld hoeveel van onze dagdagelijkse gewoontes eenvoudig verduurzaamd kunnen worden. Door kritisch te kijken naar wat er voor je medewerkers bijna niet meer opvalt kunnen we heel interessante opportuniteiten bloot leggen voor de verduurzaming van je dienstverlening.

Onze aanpak

Consulting

Onze audits vormen de basis om de huidige situatie in kaart te brengen en een plan van aanpak te creëren om te evolueren naar het ideale toekomstscenario.

Procurement

Om het actieplan op te pakken brengen we een team samen op maat van elke nieuwe uitdaging. We dagen alle spelers uit om het beste van zichzelf te geven tegen competitieve voorwaarden, en negotiëren kwaliteitsgaranties met alle betrokken partijen.

Management

We zijn het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, rapporteren over de vooruitgang van het project en garanderen op die manier de kwalitatieve oplevering van elk project.

De voordelen van een samenwerking

Duurzame innovatie is een belangrijke groeifactor in een sector die gastvrijheid hoog in het vaandel draagt.  In een wereld waarin de duurzaamheidsnormen almaar toenemen, is het interessant om je activiteiten onder de loep te nemen en te identificeren op welke manier duurzaamheid voor een betere gastvrijheid kan zorgen.

  • Extra inkomsten

In een wereld waarin het lijkt dat er zich geen opportuniteiten meer voordoen is het heel interessant om dankzij duurzaamheid nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor je klanten en hen nog beter te bedienen.

 

  • Een sterker imago

Op lange termijn zal duurzame innovatie bijdragen aan het versterken van het imago van een bedrijf, merk of product. Deze lange termijn aanpak zorgt ervoor dat merken consistent stappen blijven zetten en hun “naam” steeds waardevoller wordt bij de klant, de consument of medewerkers.

  • Lagere kosten

Innovatie in duurzaamheid heeft snelle en effectieve implicaties op de kostenstructuur van een bedrijf. Dankzij een nieuwe kijk op processen en grondstoffen daalt het energieverbruik, vermindert de waste, is er minder verloop van medewerkers en neemt de belastingsdruk af.

 

  • Compliance op lange termijn

Dat overheden steeds strengen zullen gaan optreden ten opzicht van de voetafdruk van bedrijven is een vaststaand gegeven.  Maar ook klanten en consumenten zullen hun eisen alsmaar hoger zetten. Dankzij investeringen in duurzaamheid, die vandaag reeds interessante voordelen met zich meebrengen, zorg je er als bedrijf voor om ook op lange termijn relevant te blijven.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?