Wat zijn de voordelen van werken bij Encon?

Welzijn maakt integraal onderdeel uit van een duurzame levensvisie, en dat zijn bij Encon geen loze woorden. Van een optimale work-life balans tot gendergelijkwaardigheid op de werkvloer, Encon begeleidt niet enkel andere bedrijven om deze duurzame principes te implementeren: we geven zelf ook het goede voorbeeld.

Het Collective Ambition Compass van Encon

Laten we samen groei duurzaam maken

Het Collective Ambition Compass geeft weer wat onze bestaansreden is, wat we hopen te bereiken, hoe we zullen samenwerken om deze ambitie te verwezenlijken en hoe onze merkbelofte aansluit bij onze kernwaarden.

Visie van de onderneming

Encon speelt een voortrekkersrol in de duurzame groei van Europa door bedrijven te inspireren en overtuigen om duurzaamheid structureel te integreren in de bedrijfsvoering.

 

Waarden van onze Enconijnen

De Encon medewerker voelt zich betrokken bij de duurzaamheidsvisie (organisatiebetrokkenheid) van Encon en zal proactief (zelfontplooiing) de verantwoordelijkheid (eigenaarschap) nemen om steeds de juiste oplossing (flexibiliteit) te vinden afgestemd op de klant (klantgerichtheid).  

Prioriteiten van de organisatie

Dankzij onze lean sustainability© aanpak en verticale integratie op vlak van duurzaamheid, de wendbare en flexibele organisatie met vlakke structuur en onze specialisten met een growth mindset is Encon de sterke organisatie die het vandaag is en in de toekomst zal blijven.

Belofte van het merk

Encon is een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met creatieve en vernieuwende oplossingen voor hún belangrijkste uitdagingen aan de hand van de integratie van duurzaamheid in de bedrijfsvoering.

Work-life balans

De combinatie van het werken bij Encon in het innovatief gebouw Infinity zorgt ervoor dat er een goede work-life balance is voor alle medewerkers. Mogelijkheden tot thuiswerk worden gestimuleerd, er zijn diverse diensten in Infinity die ervoor zorgen dat de tijd buiten de werkuren wordt geoptimaliseerd.

Onze sportdienst gaat onder het motto "een gezonde geest in een gezond lichaam".  Bij Infinity hebben we de werkplekken aangepast om het werk in optimale omstandigheden uit te voeren, waarbij er rekening is gehouden met onder andere strenge eisen van akoestische integratie, human centric lighting en een zeer aangenaam klimaat.

HR Manager Sandra Deraeve

Gendergelijkwaardigheid

We hechten veel belang aan gendergelijkwaardigheid met gelijke kansen voor vrouwen als mannen. We bewijzen dat ook in praktijk omdat in een technische bedrijf als Encon ook veel vrouwelijke medewerkers actief zijn. 

Toekomst

De vergroening van de economie zal op korte termijn voor een ‘boom’ in de markt van de hernieuwbare energie zorgen. Daarnaast is het laatste IPCC rapport zeer duidelijk.  Als we niets doen aan de opwarming van de aarde zullen de gevolgen catastrofaal zijn, ook in België.  Energie besparen zal een cruciale rol spelen om de opwarming tegen te gaan en om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen. Energie besparen zal in de nabije toekomst geen optie meer zijn, maar een absolute noodzaak.

Testimonial over werken bij Encon

Infinity

Als innovatief bedrijf is Encon continu op zoek naar vernieuwing. Encon werkt momenteel vanuit Infinity, één van de duurzaamste gebouwen van Europa en dé referentie op vlak van energieverbruik en het nieuwe werken. Voor ons is ‘Infinity’ het kantoor voor de toekomst.

  • Een eigen windturbine & zonne-energie
  • Een levende toonzaal van technieken
  • Een eigen restaurant
  • Sportruimte
  • Services voor medewerkers (broodservice, strijkservice, …)
  • 1e gebouw van zijn soort ter wereld met een BREEAM en LEED certificatie
  • Integratie van het nieuwe werken en integratie met de natuur
  • Akoestiek

Een gemiddelde kantoorwerker verliest dagelijks gemiddeld 86 minuten door afleiding. Investeren in een goede akoestiek zou dit tijdsverlies kunnen doen verminderen met 30 procent! Dat blijkt althans uit een experiment van het vooruitstrevende Stress Research Institute uit Stockholm. Bovendien zou het ook de stress aanzienlijk doen dalen. In Infinity is er een akoestische studie uitgevoerd die in praktijk is geïmplementeerd. Bij de keuze van de deuren, ramen, doorvoeren als de technische installaties zijn extra investeringen uitgevoerd inzake akoestiek.

  • Human Centric Lighting

Bij Human Centric Lighting wordt de verlichting aangepast aan de behoeften van de gebruiker om een evenwichtige verhouding tussen daglicht en kunstlicht te bereiken. De kleurtemperatuur wordt in het kantoor geregeld tussen koud licht en warm licht. Licht regelt immers onze biologische klok al sinds het ontstaan der mensheid.Het kantoor is een van de meest effectieve toepassingsgebieden voor Human Centric Lighting. Het bevordert het concentratievermogen, de creativiteit en het prestatievermogen. Dit is niet alleen te danken aan activerend, maar ook aan kalmerend licht.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?