Duurzaamheidsrapportering (CSRD) | Webinar

Vanaf 2025 zullen heel wat ondernemingen duurzaamheidsinformatie in hun jaarverslag moeten opnemen, als ze aan bepaalde criteria voldoen. Ze moeten rapporteren over de impact van hun onderneming op de zogenaamde ESG-factoren én over de impact van de ESG-factoren op de onderneming zelf, waarbij E gaat over klimaat en milieu, S over de sociale aspecten en G over deugdelijk bestuur.

Herbekijk de webinar hieronder

Om je wegwijs te maken in deze rapporteringsverplichtingen organiseerde KBC Commercial Banking op 10 mei 2023 een webinar waarin ook wij een rol speelden. Onze collega en duurzaamheidsexpert Wannes was gastspreker op de webinar en deelde zijn expertise over CSRD. In de webinar word ingegaan op verschillende topics omtrent duurzaamheidsrapportering. De belangrijkste vragen die de experts en het panel beantwoorden vind je hieronder. De webinar is nederlands gesproken, ondertiteld in het engels en duurt ongeveer 40 minuten.

 

  • Waar gaat de CSRD over?
  • Wie wordt hierdoor geimpacteerd?
  • Wanneer nemen de rapporteringsverplichting een aanvang?
  • Welke inhoud is vereist binnen duurzaamheidsrapportering?

Encon begeleidt bedrijven bij het integreren van duurzaamheid in hun bedrijfsvoering

Bij Encon geloven we in een maatschappij waar duurzame groei voor alle bedrijven haalbaar is. We nemen het voortouw op vlak van duurzaamheid en creeëren samen met onze klanten sociale en ecologische impact met financiëel resultaat. Duurzaamheidsrapportering is hier dan ook een belangrijk onderdeel van. We begeleiden je graag naar een duurzamere bedrijfsvoering zodat ook jouw bedrijf klaar is voor toekomstige wetgeving en vragen of eisen van klanten, leveranciers of andere stakeholders. Wil je meer informatie over hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen verduurzamen en ondersteunen in het domein van duurzaamheidsrapportering? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze experts.