UNIZO KMO Laureaten in een "meet and greet" met minister-president Peeters

Ambitie en wil om in Vlaanderen te blijven ondernemen, maar randvoorwaarden moeten verbeteren

Vandaag ontmoetten de verschillende UNIZO KMO Laureaten Vlaams minister-president Kris Peeters. In een informeel gesprek wisselden ze ervaringen en meningen uit over de toekomst van het ondernemerschap en de bijhorende beleidsmaatregelen. Ze hadden het over administratieve vereenvoudiging, export voor Vlaamse KMO’s, de toekomst voor industrie in Vlaanderen en flexibiliteit in ondernemingen.

De aanwezige ondernemers benadrukten dat de randvoorwaarden om te ondernemen in Vlaanderen moeten verbeteren maar toonden anderzijds de ambitie en de vaste wil in de toekomst in Vlaanderen te willen blijven ondernemen. De "meet and greet" was één van de prijzen voor de KMO Laureaten.

Elke twee jaar reikt UNIZO de prestigieuze KMO Laureaat uit aan de KMO die zich in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering onderscheidt. Bij de laatste editie, in december 2012, ging de prijs naar Moderna Products uit Izegem. De minister-president, die de Laureaat overhandigde, noemde Moderna Products toen nog “een toonbeeld van hoe de Vlaamse bedrijven wereldwijd aan de top kunnen meedraaien”.

UNIZO deelde ook thematische laureaten uit. De prijs voor de Meest Klantgerichte KMO ging naar DOVY Keukens, die voor de Meest Energiebewuste KMO naar Decospan en ten slotte won Meli de prijs van de Best Presterende KMO. Ook de vier provinciale kandidaten Medec uit Oost-Vlaanderen, DNCS uit Antwerpen, Borginsole uit Vlaams-Brabant en Encon uit Limburg vielen in de prijzen en waren op het gesprek met de minister-president aanwezig.

bron: UNIZO