TL-verlichting: een verouderde keuze

TL-verlichting was decennialang de standaardoptie voor verlichtingssystemen in zowel huizen als bedrijven. Maar met de geëvolueerde technologie en de groeiende nadruk op energie-efficiëntie, is het duidelijk geworden dat TL-verlichting niet langer de beste keuze is. Niet alleen is het minder efficiënt in termen van energieverbruik, maar het brengt ook hogere onderhoudskosten met zich mee en heeft een kortere levensduur dan moderne alternatieven zoals LED-verlichting. 

Subsidies voor relighting: grijp deze kans! 

Het goede nieuws is dat er op dit moment subsidies beschikbaar zijn voor het vervangen van verouderde verlichtingssystemen door energiezuinige alternatieven. Dit betekent dat bedrijven de kans hebben om kosten te besparen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst door over te stappen op LED-verlichting. Deze subsidies maken het financieel haalbaar om de overstap te maken en helpen de initiële investering te compenseren. Bovendien verbiedt de EU tl-verlichting al sinds september 2023. Wat dit precies inhoudt, lees je hier

Besparingen met LED-verlichting: een slimme zet 

De voordelen van LED-verlichting zijn talrijk. Niet alleen verbruiken LED-lampen aanzienlijk minder energie dan TL-verlichting, maar ze hebben ook een langere levensduur, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten en een hogere betrouwbaarheid van de verlichtingssystemen. Bovendien bieden LED-lampen een betere luchtkwaliteit en zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan kleurtemperaturen en designs, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. 

Die Keure: een succesvol voorbeeld van relighting 

Die Keure, een toonaangevend familiebedrijf in de druk- en uitgeefindustrie, is een succesvol voorbeeld van relighting. Door samen te werken met experts zoals Encon op het gebied van energie-efficiëntie hebben ze niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd, maar ook een duurzamere bedrijfsvoering mogelijk gemaakt. Hun overstap naar LED-verlichting illustreert de voordelen van relighting en benadrukt het belang van duurzaamheid als prioriteit voor bedrijven. Hun inzet voor duurzaamheid laat zien dat het mogelijk is om zowel kosten te besparen als een positieve impact te hebben op het milieu. Wil je meer weten over hun succesverhaal? Lees dan de volledige Die Keure case. 

Ben jij klaar voor de verandering? Neem dan zeker contact op of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze experts.