Stakeholders betrekken: de sleutel tot duurzaam succes

Windenergie is een duurzame en groene vorm van energieopwekking. Maar hoe zorg je ervoor dat een windproject ook rekening houdt met de belangen van alle betrokken partijen?

Dat is de uitdaging waar wij Encon, als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid, voor staan bij het begeleiden van het windproject op Genk-Zuid.

Genk-Zuid is een industriezone in de Belgische provincie Limburg, waar verschillende bedrijven actief zijn in sectoren zoals logistiek, chemie en metaal. Deze bedrijven hebben een grote energiebehoefte, maar willen ook hun ecologische voetafdruk verkleinen. Daarom hebben ze samen met Encon een plan uitgewerkt om 14 nieuwe windturbines te plaatsen op de zone. Het resultaat is een windproject dat niet alleen duurzaam is op het vlak van energie, maar ook op het vlak van draagvlak door rekening te houden met alle stakeholders.

Encon is trots om dit project te hebben begeleid, dat een voorbeeld is van hoe duurzaamheid en industrie hand in hand kunnen gaan. We danken Genk-Zuid voor het vertrouwen in onze expertise. Together, let’s make growth sustainable.

Lees het volledige artikel in Het Belang Van Limburg.