Rijdt de toekomst tegemoet: investeer slim in laadpalen met de investeringsaftrek!

Elektrisch rijden wordt nu nog aantrekkelijker met de mogelijkheid om laadpalen met 150% aftrekbaarheid te installeren, maar snel handelen is van essentieel belang! De toekomst van mobiliteit is elektrisch, en de overheid biedt nu een unieke kans om hieraan bij te dragen terwijl je tegelijkertijd financieel voordeel behaalt. Tot 31 augustus 2024 is de installatie van laadpalen namelijk 150% aftrekbaar. Dit vormt niet alleen een financiële stimulans, maar ook een gelegenheid om de voordelen van elektrisch rijden te omarmen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Stimulering van elektrisch rijden

Bovendien bevordert het hebben van laadpalen de adoptie van elektrisch rijden. Mensen zijn eerder geneigd over te stappen op elektrische voertuigen als ze weten dat er voldoende laadinfrastructuur beschikbaar is. Dit draagt bij aan schonere lucht en vermindert onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de klimaatverandering tegengaan.

Voordelen voor bedrijven

Voor bedrijven bieden laadpalen ook voordelen. Het installeren van laadinfrastructuur kan een aantrekkelijke optie zijn om talent aan te trekken en te behouden, vooral in sectoren die streven naar duurzaamheid. Bovendien kan het aanbieden van laadvoorzieningen voor werknemers en klanten een positieve indruk maken en het imago van het bedrijf verbeteren als een milieubewuste organisatie.

Voordelen van laadpalen

Het hebben van een laadpaal op het werk biedt talloze voordelen, los van de belastingaftrek. Allereerst is het gemakkelijk. Met een laadpaal kunnen elektrische voertuigen tijdens werktijd worden opgeladen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vinden van een openbaar laadpunt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar geeft ook gemoedsrust, wetende dat je na je werk altijd kunt vertrekken omdat de wagen klaar is voor gebruik.

Naast de eerder genoemde voordelen is het belangrijk op te merken dat laadpalen publiek toegankelijk moeten zijn om beroep te kunnen doen op de investeringsaftrek. Het openstellen van laadpalen voor het publiek biedt echter bijkomende voordelen, zoals bijkomende winsten bij juiste dimensionering en prijsstellingen.

Een ander belangrijk voordeel van het installeren van laadpalen is dat je je site future proof maakt. Dit betekent dat het elektrificatieproces, waaronder de overschakeling naar elektrische voertuigen, past binnen de energietransitie. Dit biedt tal van voordelen voor bedrijven, zoals het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen, PR-kansen, CO2-besparing, verhoogde veerkracht en bedrijfscontinuïteit, het winnen van vertrouwen van investeerders en belanghebbenden, en het genereren van inkomsten.

Partner in de overgang naar elektrisch rijden

Bij Encon staan we klaar om je te helpen in dit proces, zodat je nog vóór de deadline van 31 augustus 2024 kunt profiteren van de 150% aftrekregeling voor laadpalen. Wij bieden deskundig advies en begeleiding bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud van laadinfrastructuur, zodat je snel en efficiënt kunt overstappen op elektrisch rijden of simpelweg je laadinfrastructuur kunt uitbreiden.

Neem vandaag nog contact met ons op of maak vrijblijvend een afspraak.