"We didn't have a crystal ball, but we did have a strong vision." Robin Bruninx

Bij Encon zijn we altijd al toegewijd geweest aan duurzaamheid. Al meer dan twee decennia begeleiden we organisaties op hun reis naar een duurzamer bedrijfsmodel. Zoals onze oprichter, Robin Bruninx, zei: "We hadden geen glazen bol, maar wel een sterke visie."

Together, let's make growth sustainable

Onze missie is in de loop der jaren geëvolueerd. We begonnen met het benadrukken van het belang van energie-efficiëntie, en sindsdien hebben we veel vooruitgang geboekt. Nu helpen we bedrijven ecologische en sociale aspecten te integreren in hun strategieën. We hebben een fundamentele verandering in de zakenwereld gezien, waarbij de focus verschuift van uitsluitend de waarde van aandeelhouders naar een bredere benadering die het welzijn van alle stakeholders in overweging neemt.

"Dé grootste verandering is de verschuiving van de focus op aandeelhouderswaarde naar de focus op waardecreatie voor een bredere groep van stakeholders"

Vandaag de dag is duurzaamheid niet alleen een modewoord; het is een essentieel onderdeel van een succesvolle bedrijfsstrategie. Bedrijven erkennen de ethische en praktische voordelen van duurzame praktijken. Het gaat niet alleen om doen wat goed is voor de samenleving; het gaat ook om het grijpen van kansen voor innovatie, kostenbesparingen en het aantrekken van investeerders en klanten.

We zijn meegegroeid met deze verandering en hebben onze diensten aangepast om aan de behoeften van een veranderend zakelijk landschap te voldoen. 

Voorkomen van greenwashing?

Het is cruciaal dat onze klanten duurzaamheid echt omarmen en greenwashing vermijden. Het gaat niet alleen om goede bedoelingen; het gaat erom duurzaamheid in elk aspect van hun bedrijfsvoering te integreren. We moedigen regelmatige, proactieve betrokkenheid bij belanghebbenden aan om blinde vlekken te identificeren en aan te pakken. Duidelijke communicatie, ondersteund door authentieke, consistente actie, is essentieel om vertrouwen op te bouwen.

Wat is de toekomst van de bedrijfswereld?

De toekomst van de bedrijfswereld is ongetwijfeld duurzaam. We verwachten dat duurzaamheid een integraal onderdeel zal worden van bedrijfsstrategieën en -culturen. Bedrijven die zich niet aanpassen, lopen het risico achterop te raken en te maken te krijgen met reputatie- en prestatieproblemen.

Terwijl we blijven evolueren, streeft Encon ernaar zijn rol als pionier in duurzaamheid te behouden en organisaties te ondersteunen op hun duurzame reis.

Waar staan we over twintig jaar?

We zijn toegewijd aan voortdurende innovatie en groei. Met elke nieuwe consultant die we opleiden, vermenigvuldigt onze impact zich. In de komende twintig jaar streven we ernaar een team van duizend specialisten te hebben die organisaties ondersteunen bij het integreren van duurzaamheid in hun kernactiviteiten.

Together, let's make growth sustainable. Neem contact met ons op voor meer informatie voor jouw bedrijf.