Energiebesparen wordt gemakkelijker voor bedrijven

Nieuw esco-bedrijf Inesco investeert in energiebesparingen bij bedrijven

Bedrijven die hun energieverbruik willen verminderen krijgen het voortaan een stuk gemakkelijker. Zopas richtten Robin Bruninx en Sandra Deraeve, bekend van energiestudiebureau Encon, Inesco op. Het esco-bedrijf zorgt ervoor dat bedrijven hun energieverbruik kunnen verlagen zonder zelf te moeten investeren. 

Het is opvallend hoe vaak bedrijven belangrijke energiebesparingsmogelijkheden die veel geld kunnen opbrengen toch laten liggen. Ook wanneer het gaat om investeringen die zichzelf op zeer korte termijn terugverdienen. Een gemiste kans voor het bedrijf, maar zeker ook voor het milieu.

Teveel bedrijven laten opbrengst door energiebesparingen liggen

Robin Bruninx: “Als bedrijven niet willen investeren heeft dat in heel wat gevallen niet te maken met desinteresse of onwil. Uit studies blijkt dat vooral een gebrek aan budget en in mindere mate ook een te lange terugverdientijd en onzekerheid over de besparing aan de grondslag liggen. Daardoor worden er mooie besparingsprojecten niet gerealiseerd. En dat is zonde voor het milieu én de financiële opbrengst van die bedrijven.
Daarom hebben we beslist om een esco-bedrijf op te starten. Inesco investeert zelf in energiebesparende maatregelen. De investering wordt terugbetaald met een gedeelte van de opbrengst. Het betrokken bedrijf moet dus zelf geen middelen meer vrij maken en draagt zelf niet het risico van de investering. Er is nu eigenlijk geen enkele reden meer voor bedrijven om hun energieverbruik niet te optimaliseren.”

Inesco op gang

Er is in de markt zeer veel nood aan de dienstverlening die Inesco aanbiedt. Via onze diensten leveren we ook nog eens een belangrijke bijdrage aan het milieu. Dat maakt het goed gevoel helemaal compleet.
Het feit dat wij voor onze projecten een beroep kunnen doen op Encon is onmiskenbaar een belangrijke troef. Met Encon hebben we immers een unieke kennis en ervaring in huis, specifiek voor energiebesparing bij bedrijven. Omdat het besparings- en investeringsrisico bij het esco-bedrijf zelf ligt, is het voor ons van het grootste belang dat we niet alleen een oplossing hebben die een optimaal besparingsrendement garandeert, maar die tegelijkertijd ook betrouwbaar en bedrijfszeker is. Die garantie hebben we met Encon.
In deze crisistijden biedt Inesco voor heel wat bedrijven een welgekomen dienst: belangrijke besparingen realiseren terwijl de eigen middelen naar de core business kunnen. En dat terwijl het milieu er ook nog wel bij vaart.

Voor meer informatie over Inesco (www.inesco.be) en kunt u contact opnemen via het emailadres info@inesco.be.