Encon viert 60.000 ha CO2-bomen op bijzondere manier

Kinderen van de medewerkers leggen symbolisch bos aan in Encon-tuin

Genk — Afgelopen weekend vierde energiestudiebureau Encon tijdens het jaarlijks familiefeest een wel heel bijzonder record. Alle energieprojecten van Encon samen sparen sinds kort evenveel CO2 als 60.000 hectare bomen opnemen. En dat werd op een wel heel bijzondere wijze gevierd.

Energiestudiebureau Encon vierde dit weekend een wel heel bijzondere gebeurtenis. Met de laatste energiebesparende projecten steekt het bedrijf de kaap van 60.000 hectare CO2-bomen over. Het betekent dat alle energieprojecten die het bedrijf sinds zijn ontstaan heeft uitgevoerd, op dit ogenblik samen evenveel CO2 uitsparen als 60.000 ha (neen, dit is geen tikfout) bomen kunnen opnemen.

Dit bijzondere, groene record werd passend gevierd op het jaarlijkse familiefeest van het bedrijf. Robin Bruninx, Algemeen Manager van Encon: “We werken eigenlijk in een bijzondere sector. Naast de directe hulp die we bieden aan onze klanten, heeft ons werk ook nog een extra bonus: we helpen zorgen voor een beter leefmilieu. Voor ons, maar meer nog, voor onze kinderen. En dat wilden we op ons familiefeest toch wel even in de verf zetten: de wederhelften en de kindjes mogen gerust weten wat man- of vrouwlief, mama of papa allemaal doet.”

Encon bracht de bijzondere taak van de medewerkers onder de aandacht door in de tuin een eigen mini-bos aan te leggen. Met een boom voor elk kindje van elke medewerker. “Die bomen zijn een deel van Encon. Als we ooit verhuizen, verhuist ons bos mee. Komen er kindjes, of medewerkers met kindjes bij, dan wordt ons bos groter. Als een medewerker door onze tuin loopt zal hij altijd weten waarvoor hij of zij doet wat hij doet! Het leek ons een mooi symbool.”, vult Robin verder aan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eef Juarez op het nummer: +32 472 72 10 95

Robin Bruninx is general manager van Encon, een studiebureau gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van energieprojecten voor bedrijven. Encon is actief in heel Europa en heeft kantoren in Genk, Aartselaar en Nederland.

Lees hieronder het volledige artikel.