Infinity A Building for the Future

Encon en Firestone kiezen samen voor duurzaam

Slimme ondernemers en managers beschouwen duurzaamheid als ‘innovation’s new frontier’. Verduurzaming zorgt enerzijds immers voor organisatorische en technologische innovaties, en anderzijds voor een geloofwaardig duurzaam imago richting klanten, medewerkers en andere stakeholders. Zo wordt verduurzaming op zich weer een motor voor duurzame groei bij bedrijven. En zoals bij alle positieve ontwikkelingen, gaat ook verduurzaming sneller en beter dankzij samenwerking.

Als duurzaamheidsexpert wilde Encon niet zomaar een kantoorgebouw neerzetten. Het project ‘Infinity’ had van meet af aan als doel om een van de meest duurzame gebouwen in Europa te worden: een laboratorium als bewijs dat leven, denken en werken op een duurzame manier de toekomst is. Voor de realisatie van Infinity verzamelde Encon dan ook de juiste partners om zich heen, en werd gezocht naar materialen die de visie van Encon reflecteerden in hun eigenschappen.

Firestone werd in dit project van instrumenteel belang voor het waarmaken van deze duurzame ambities. Zo kwamen de architecten in hun zoektocht naar de meest duurzame materialen uit bij het EPDM roofing system van Firestone. Dankzij dit product sloeg Encon erin om hoog te scoren op de BREEAM duurzaamheidscriteria, bewijs dat het een van de meest duurzame kantoorgebouwen in Europa is.

De vruchtbare samenwerking tussen Firestone en Encon zorgde ervoor dat Firestone op zijn beurt Encon als duurzaamheidsexpert raadpleegde om via productanalyses hun aanbod nog verder te verduurzamen. De resultaten hiervan worden nu verder ontplooid om het marktaandeel van Firestone te vergroten. Hun gamma aan duurzame producten zorgt ervoor dat ze vooraan in de klas staan, zeker voor gebouwen die de BREEAM en LEED duurzaamheidscertificaten willen ontvangen.

Een mooi voorbeeld hoe de synergie tussen bedrijven hen verder kan helpen in hun respectievelijke duurzaamheidstransities, en een illustratie van ons motto: Together, let’s make growth sustainable!