“Duurzaamheid is een proces, geen einddoel.”

Vandaag is het Dag van de Ondernemer 2022. We zijn er trots op dat Sandra is uitgekozen om haar ondernemersverhaal te delen en om andere ondernemers te inspireren. Binnen Encon willen we graag bouwen aan een duurzame toekomst, niet alleen door het goede voorbeeld te geven, maar door andere bedrijven te motiveren. We hopen dat haar verhaal jou kan inspireren.

Together, let's make growth sustainable! Lees hieronder meer over dit interview.

Dag van de Ondernemer | Sandra

Toekomstgericht ondernemen is duurzaam ondernemen. Duurzaamheid biedt een oplossing voor de huidige bedrijfsuitdagingen, met een positieve impact op de samenleving én het milieu. Een one-size-fits-all oplossing bestaat niet. Het is steeds zoeken naar de juiste balans tussen economie, ecologie en sociaal welzijn. Welke ingrepen de meeste impact creëren is voor elk bedrijf anders. En laat dat nu net de expertise zijn van Encon, een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt in hun transitie om duurzamer te worden. We spraken met Sandra Deraeve, medeoprichtster van Encon en HR-verantwoordelijke.

Encon helpt bedrijven te groeien door duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Sandra, haar man Robin Bruninx en nog twee co-founders. Zonder ondernemerservaring, maar met veel ambitie.

“Zo’n 20 jaar geleden zijn we gestart met energieoplossingen”, zegt Sandra. “De energieprijzen waren toen nog betaalbaar en weinigen lagen wakker van het klimaat. Maar mijn man had een passie voor energie en zag de potentie om bij industriële bedrijven te besparen op energie. Ook al was het klimaatbewustzijn toen nog laag, iedereen wilde wél graag de energiekost verlagen. Die besparing konden ze investeren in projecten om hun energieonafhankelijkheid te vergroten. Iets wat iedereen vandaag wil, doen wij dus al 20 jaar.”

Lees het volledige artikel hier.