Achtergrond Encon Energieprijs

Achtergrond Encon Energieprijs

Waarom de Encon Energieprijs?

De knowhow rond milieuvriendelijke productie en producten kan een belangrijke troef zijn voor onze Belgische economie. Meteen ook de belangrijkste reden waarom Encon is gestart met haar Energieprijs voor ingenieursstudenten.

De sector van milieu en duurzaamheid is in volle bloei, maar staat toch nog in zijn kinderschoenen. En dat is een groot voordeel: er is ruimte om voorsprong te nemen en knowhow op te bouwen. Kennis die ten goede komt van onze bedrijven, maar tegelijkertijd ook een belangrijk exportproduct kan worden. Dit alles geldt bij uitstek ook voor kennis op het vlak van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie bij bedrijven

Het is precies die kennis en die leergierige attitude die Encon wil stimuleren met haar Energieprijs. Ingenieursstudenten die hun eindwerk maken rond energiebesparing, hernieuwbare energie, duurzaamheid of een onderwerp m.b.t. de klimaatproblematiek kunnen meedingen naar deze prijs. Het eindwerk dat de grootste meerwaarde kan bieden voor gebruik in de dagelijkse praktijk van bedrijven, zal de Encon Energieprijs in de wacht slepen. De Encon Energieprijs staat open voor alle ingenieursstudenten van Vlaamse hogescholen en universiteiten. De winnaar van de energieprijs wint een vaste baan als projectingenieur bij Encon.

De Encon Energieprijs is een jaarlijkse prijs. Hij wordt dit jaar voor de 9e maal georganiseerd. Het is de bedoeling dat de Encon Energieprijs een vaste waarde wordt, waarvan het prestige alleen nog maar toeneemt.

Verschijnen voor een jury met renommee

Het winnen van de Encon Energieprijs levert naast een geldprijs en een mooie baan, ook flink wat prestige op. Het belang van de Energieprijs wordt duidelijk als we kijken naar de samenstelling van de jury die de eindbeoordeling maakt:

  • Kurt Vandegaer, Director Global Engineering Site Support R&D Investments Bayer CropScience AG
  • Philippe Van Poppel, Director strategy and innovation EDF Luminus
  • Tine Deheegher, Manager Vlaanderen Eneco Wind Belgium SA
  • Bert Derudder, Senior Manager Project Finance Renewable Energy KBC
  • Freddy Vandaele, Afdelingshoofd beleids- en projectmanagement bij Stad Tienen
  • Naast deze juryleden zullen er dit jaar ook twee gastjuryleden zich toevoegen aan de jury.

Studenten die geïnteresseerd zijn om deel te nemen vinden alle informatie over de Encon Energieprijs op deze website. Ze kunnen zich hier ook inschrijven voor de wedstrijd.