Verlichting / Relighting

Als het op energieverbruik aan komt, is verlichting de verradelijkste van alle nutsvoorzieningen in een bedrijf. Verlichting is vanzelfsprekend en ontsnapt aan de aandacht, zolang ze naar behoren werkt.

Toch is de kans groot dat de verlichting ook in uw bedrijf nodeloos veel energie verbruikt. Ook als die verlichting nog niet zo oud is. De besparingen die gerealiseerd kunnen worden door verlichtingsinstallaties te vervangen zijn vaak ongeloofwaardig hoog. Een besparingspotentieel van 70% en meer is zeker niet ongewoon. En dan wordt nog geen rekening gehouden met de besparingen in onderhoud en vervanging omdat moderne LED-verlichting veel meer branduren heeft dan om het even welke andere verlichting. Als u voor een kwaliteitvolle variant kiest ten minste.

Waarom samenwerken met Encon?

Als u eraan denkt om uw verlichting te vervangen, dan lijkt de meest vanzelfsprekende eerste stap om uw installateur aan te spreken. Toch is het dat niet. Het is niet alleen verstandiger maar ook voordeliger om eerst Encon in te schakelen. De kost van Encon haalt u in een veelvoud uit uw project. Dat kan door onze specifieke, stapsgewijze unieke aanpak waarin Encon meer dan 16 jaar ervaring heeft.

  Stap 1: Een gratis potentieelbepaling

  Via een gratis potentieelbepaling analyseert een verlichtingsexpert van Encon de bestaande installatie en de omgeving waarin de verlichtingsinstallatie geïnstalleerd is.  Omwille van het uitgebreid aanbod in armaturen en oplossingen wordt er via een checklist een overzicht gemaakt van de eisen voor het aanpassen van de verlichtinginstallatie. De uitgangsposities voor het vervangen kunnen de volgende zijn:

  • Kostenbesparing, energiebesparing en investeringsrendement
  • Wetgeving, compliance en veiligheid
  • Noodzaak
  • Comfort
  • Imago & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Innovatie

  Afhankelijk van de prioriteit wordt het concept gekozen voor de nieuwe verlichtingsinstallatie

  Stap 2: Een onafhankelijk lichtstudie als uitgangspunt

  Omwille van het feit dat er enorm veel oplossingen zijn rond LED-verlichting is het belangrijk om een concept van verlichting te kiezen of te vergelijken. Encon is een onafhankelijke specialist in verlichtingsprojecten met een unieke aanpak. Encon heeft hiervoor 3 aanpakken gedefinieerd:

  • Low-cost verlichtingsoplossingen
  • Tough condition verlichtingsoplossingen
  • Innovation verlichtingsoplossingen

  Voor elk van de 3 oplossingen wordt een lichtstudie uitgewerkt.

  Stap 3: Tendering

  Als onafhankelijke partij ontwerpt Encon niet alleen installaties, maar voeren we een tendering-procedure uit om zowel de kostprijs van materialen als de installatiekosten te reduceren. Door de combinatie van de jarenlange ervaring in de uitvoering van verlichtingsprojecten en de periodieke tenderingsprocedures kan Encon een uniek voorstel maken om het verlichtingsproject te realiseren. Niet alleen worden de leveranciers in kosten/baten geanalyseerd, maar ook de technische en administratieve voorwaarden (waaronder garantievoorwaarden) worden in detail genegotieerd.

  Stap 4: Offerte met meerdere opties

  Het resulaat van het tenderingproces resulteert in een op maat gemaakte offerte met een onafhankelijke vergelijking tussen diverse oplossingen.  Afhankelijk van de noden voorzien we ook specifieke sturingen die de verlichting helemaal afstemmen op het gebruik in uw bedrijf. In nagenoeg alle gevallen bevat een offerte meerdere verschillende scenario’s. We stellen daarbij alleen installaties voor die zeer rendabel zijn en zichzelf snel terugbetalen met de uitgespaarde energie. De meeste relightingprojecten van Encon hebben een terugverdientijd tussen de 1 en 4 jaar en dat inclusief de aankoop van de armaturen, installatiekosten en studiekosten.

  Stap 5: Installatie en werfopvolging

  Encon staat niet alleen garant voor het uittekenen van uw lichtinstallatie. We plaatsen de door u gekozen oplossing ook. Dat biedt een aantal voordelen:

  • Encon werkt ontzorgend door de combinatie van projectmanagement en risicoverlaging in het tenderingsproces
  • Encon kiest alleen voor degelijke en betrouwbare oplossingen die hun deugdelijkheid in de praktijk hebben bewezen. Bovendien worden garanties naar de prestatie van de nieuwe verlichtingsinstallatie gegeven
  • U bent zeker dat u uiteindelijk de installatie krijgt en de besparing kan realiseren die u is beloofd.
  Title: 
  Beslis vandaag nog om uw verlichting op een te hoog energieverbruik te laten controleren. Gratis.
  Subtitle: 
  Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
  Background image: 
  https://www.encon.be/sites/default/files/styles/contact_block/public/_verlichting.jpg?itok=UmzUsoEF