Audits voor KMO's

Audits voor kmo’s worden niet verplicht door de wet. Maar ze kunnen wel een belangrijke invloed hebben op de kostenstructuur van een bedrijf. Daarom worden ze ondersteund door de overheid. Een audit voor een kmo wordt tot eind 2018 in zijn basisuitvoering immers terugbetaald door het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Encon is al jaren een erkende dienstverlener die geselecteerd werd om de audits voor kmo’s uit te voeren in opdracht van het Agentschap Innoveren & ondernemen.

Waarom een audit voor kmo’s?

Een audit voor kmo’s wordt op dit ogenblik financieel ondersteund door de overheid. Een basisaudit is zelfs helemaal gratis. En zelfs als men een aantal extra’s meeneemt (wat vaak wel aan te raden is) dan is een audit voor kmo’s met een gemiddelde investering van ongeveer 1.500 euro zeer goedkoop in vergelijking met de besparingen die uw bedrijf ermee kan realiseren.

Uit de meer dan 200 audits die ondertussen door Encon werden uitgevoerd kwam een gemiddeld besparingspotentieel van 15% op de energiefactuur naar boven.

Een audit heeft uiteraard alleen nut als er iets wordt gedaan met de conclusies. En ook daar snelt de overheid te hulp: voor maatregelen die volgen uit een audit kan implementatieadvies voor 40% worden gesubsidieerd.

Waarom een audit door Encon?

Een groot aantal van de kmo’s die een audit voor kmo’s hebben aangevraagd, hebben die audit door Encon laten uitvoeren. Dat is niet toevallig.

In 3 stappen naar een gegarandeerde besparing

 

  Bij het uitvoeren van een audit voor kmo’s, gelden voor Encon 2 belangrijke principes:

  1. Een audit moet belangrijke besparingen met een korte terugverdientijd aan het licht kunnen brengen. Zoniet is de uitvoering minder waardevol. 
  2. De audit moet leiden tot effectieve besparingsmaatregelen en mag niet ongebruikt in een lade belanden.

  Daarom heeft Encon een unieke aanpak uitgewerkt die de opdrachtgever belangrijke garanties biedt.

  Stap 1: Een potentieelbepalingsdocument

  Voor we een audit uitvoeren gaan we een potentieelbepaling uitvoeren. Op basis van dit document kunnen we inschatten of er in uw bedrijf daadwerkelijk belangrijke besparingen met een korte terugverdientijd gerealiseerd kunnen worden. Dat bepaalt of het de tijd en moeite loont om effectief aan een audit te starten.

   Stap 2: De audit

   Is de potentieelbepaling positief dan voeren we niet alleen de audit uit, maar bieden we ook garanties:

   • Encon garandeert een besparing van 10% op het energieverbruik.
   • Encon kan de besparingsprojecten zelf uitvoeren.

   Stap 3: De voorstelling

   De voorstelling van de audit omvat het toelichten van een realistisch actieplan. 

   Title: 
   Interesse in een energiebesparing van 30% en meer?
   Subtitle: 
   Contacteer ons voor een analyse in uw bedrijf.
   Background image: 
   https://www.encon.be/sites/default/files/styles/contact_block/public/contact_block_1_0.jpg?itok=h7GRFfqs