Back to overview Nieuws

Specialist in duurzame energie Encon wil personeelsbestand binnen de 6 maanden met 30% laten groeien

Encon vergroot impact met bredere structuur van gespecialiseerde business units

Bijna een jaar na het partnership met Hasco kondigt specialist duurzame energie Encon een nieuwe werkwijze aan die gepaard gaat met een verbreding van haar bedrijfsstructuur. De verschillende gespecialiseerde afdelingen van het bedrijf zullen als onafhankelijke, gespecialiseerde business units gaan werken. Dit moet voor een vergroting van de impact gaan zorgen en steeds meer bedrijven sensibiliseren om duurzaam te gaan werken. Om dit vorm te geven is er een sterke groei in personeel nodig: binnen 6 maanden zullen er daarom bij Encon 30% meer mensen aan het werk zijn.

In december 2017 koos Encon er met de toetreding van Hasco voor om resoluut in te zetten op sterke groei. Dat blijkt uit de nieuwe strategie die Encon vandaag wereldkundig maakt. De duurzaamheidsexpert gaat haar verschillende, gespecialiseerde afdelingen als zelfstandige business units laten werken. Aan het hoofd van elke business unit komt ook een algemeen directeur. “De snel vernieuwende markt vraagt om sterke focus. Die brengen wij met afdelingen die zich volledig toeleggen op één vakgebied. Met eigen experten die instaan voor het klantencontact en het aantrekken van nieuwe klanten.” aldus Robin Bruninx, CEO van Encon. Om die structuur uit te bouwen is extra personeel nodig.

Specifieke dienstverlening in totaalcontext
“Kiezen voor verdere uitbreiding was de logische volgende stap die we samen met de mensen van Hasco hebben voorbereid,” zegt Bruninx. “We kunnen werkelijk het verschil maken met onze kennis en expertise op het vlak van duurzaamheid. En om meer impact te hebben, moeten we inzetten op groei en meer mensen aanwerven.” Uiteraard blijft in deze nieuwe strategie het sterke en innovatieve Encon-merk overkoepelend prominent aanwezig. De duurzaamheidsexpert blijft op deze manier totale service provider voor bedrijven die hun werking op verschillende vlakken willen verduurzamen.

“Het uitbouwen van een werking met businessunits heeft twee voordelen. We zien vaak dat bedrijven die op zoek zijn naar een oplossing vertrekken vanuit een concrete en specifieke nood,” aldus Bruninx. “In de vernieuwde werking van Encon wordt de primaire focus verlegd naar de specifieke oplossing. Zo vergroten we ons potentiële bereik aanzienlijk. Omdat de totaaloplossing bij Encon binnen handbereik is, worden bedrijven bovendien gesensibiliseerd om het duurzame verhaal door te trekken in hun gehele werking. Maar er is ook een inhoudelijk voordeel. De knowhow en technieken evolueren zo snel in onze sector, dat het voor onze experten onmogelijk is om in alle gebieden waarop Encon actief is mee voorop te blijven lopen. Als experten zich kunnen toeleggen op één vakgebied binnen specifieke sectoren lukt dat veel beter.”

Personeel vinden: Infinity als ondersteuning én troef
De nieuw opgezette structuur is zonder twijfel vernieuwend. Maar hij sluit ook aan bij de nieuwe manier van werken die het bedrijf in ieder geval voor ogen had. Het Infinity-kantoor werd zo ontworpen dat verschillende afdelingen gemakkelijk ideeën kunnen uitwisselen en medewerkers bij elkaar kunnen aanschuiven.

Voor de nieuwe structuur zijn er veel nieuwe mensen nodig. Maar, ingenieurs vinden is moeilijk. Ingenieurs vinden die voldoen aan onze eisen is zo mogelijk nog moeilijker.

Bruninx: “Toch lukt het ons nog altijd goed om de juiste mensen te vinden. Daar helpt het Infinity-gebouw enorm bij. Je voelt er de gedrevenheid, het duurzame, maar ook het vernieuwende karakter van het bedrijf. Of ‘de bedrijven’ moeten we nu eigenlijk zeggen.”

0