Back to overview

Laatste fase groeimodel Encon bijna afgerond

Sandra Deraeve en Robin Bruninx van Encon zoeken CEO voor dagelijkse leiding

Bilzen/Hasselt — De vernieuwingsoperatie die Encon enkele maanden geleden aankondigde krijgt vliegensvlug vorm. De specialist in duurzame energie-oplossingen maakt niet alleen de namen van de business unit managers van 3 van de nieuwe business units bekend, maar gaat ook op zoek naar een CEO die onder de leiding van Sandra Deraeve en Robin Bruninx, de dagelijks leiding van het bedrijf op zich kan nemen. Zo krijgt die laatste meer tijd voor de strategische leiding en productontwikkeling.

Al eerder kondigde specialist in duurzame energie Encon aan dat het samen met partner Hasco Invest werkte aan een nieuwe structuur met afzonderlijke business units. Met die nieuwe structuur kan Encon sneller groeien en versneld werk maken van een breed aanbod in het buitenland. Voor die nieuwe structuur zocht het bedrijf ook 20 nieuwe medewerkers.

De nieuwe structuur valt enkele maanden later al in zijn definitieve plooi. Voor 3 van de 4 businessunits maakt het bedrijf vandaag de namen bekend: Encon Renewable wordt geleid door Bart van Vooren, Encon Green Building door Steve Van den Brandt, de unit Relighting heeft Thomas Peleman als business unit manager. Voor de business unit Consulting is de zoektocht naar een geschikte kapitein volop bezig. 7 van de 20 aangekondigde vacatures zijn ondertussen ook al ingevuld.

CEO moet tijd vrij maken

Als sluitstuk van deze operatie, zal één van de volgende dagen een vacature voor een CEO op groepsniveau verschijnen. Robin Bruninx houdt, met zijn nieuwe functies van afgevaardigd beheerder én voorzitter van de raad van bestuur, de strategische leiding stevig in handen. Door de dagelijkse leiding over te laten aan een CEO, kan Robin opnieuw meer tijd besteden aan de strategische beslissingen en aan onderzoek en ontwikkeling. Robin Bruninx: “Vanouds heb ik me de productontwikkeling en technische vernieuwing van ons bedrijf aangetrokken. De laatste periode is Encon zeer sterk gegroeid. Dat is goed, omdat we hiermee de impact kunnen realiseren die we voor ogen hebben. Het nadeel was echter ook dat het overgrote gedeelte van mijn tijd op ging aan managementtaken. Door het managementgedeelte te delegeren, kan ik me opnieuw toeleggen op wat Encon het meest van me nodig heeft: strategische beslissingen en productontwikkeling.”

Hasco Invest als vliegwiel

De kiem van deze structurele organisatiewijziging is begin vorig jaar gepland, toen Encon haar partnership aanging met Hasco Invest. “Deze financiële en inhoudelijke samenwerking heeft ons geholpen om snel, veel sneller dan we dat op ons eentje zouden hebben geklaard, een totaal nieuwe structuur te bouwen.  Een nieuwe structuur die nu al bijna volledig is uitgerold. Voor ons een absoluut succesvolle stap. Hasco Invest is voor onze organisatie echt als een vliegwiel gebleken: de spurt die wij  hebben kunnen inzetten, houden zij met hun werking aan. De dingen gaan nu ongelooflijk snel vooruit.” aldus nog Robin Bruninx.

Vlnr: Sandra Deraeve, Steve Van den Brandt, Bart Van Vooren, Thomas Peleman, Robin Bruninx

0