Back to overview Pers

Encon naar de finale van de Belfius Smart Belgium Awards met Infinity Building.

Encon, het futuristisch hoofdkantoor is toonbeeld van slimme energie

Uit 233 genomineerden is Encon geselecteerd om naar de finale te gaan. Op 21 maart 2018 is de officiële uitreiking van de Wards op het Smart Belgium Event.

Over Infinity-Building

Energiebesparingspecialist Encon neemt in mei 2018 zijn intrek in een nieuw hoofdkantoor, waarmee het zijn (inter)nationale klanten (zoals Bayer, Heinz, Total en Aldi) wil inspireren en tonen wat er vandaag en morgen allemaal mogelijk is op vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid. Het Infinity-complex scoort zeer hoog in Europese én Amerikaanse duurzaamheidsnormeringen en wordt één van de duurzaamste KMO-kantoorgebouwen in Europa. Een eigen windturbine, 3 solar trackers (zonnepanelen die meedraaien met de stand van de zon) en een bodemenergiesysteem wekken samen meer energie op dan het gebouw verbruikt. Door een combinatie van vooruitstrevende technieken verbruikt het gebouw zelf zeer weinig energie. Er blijft dan ook veel groene energie over die door aanpalende bedrijven kan worden gebruikt.

Klanten, bezoekers en seminariedeelnemers zullen in het Infinity-gebouw in realtime kunnen zien hoeveel duurzame energie er geproduceerd wordt en leren waar er energie wordt gespaard. Duurzaamheid wordt daardoor meteen concreet en meetbaar. Het gebouw is echter niet alleen een toonzaal/showcase maar ook een opleidingscentrum. Op de bovenverdieping zullen lokale en internationale opleidingen rond duurzaamheid plaatsvinden. En omdat het gebouw ook ‘Het Nieuwe Werken’ ondersteunt (boodschappenservice, fitness, kapper…) zullen er ook avondopleidingen plaatsvinden voor bedrijven, sectorfederaties en werkgeversorganisaties (Unizo, Voka, VKW…).

Over Belfius Smart Belgium Awards

Welke innovatieve en duurzame projecten die een echt antwoord bieden op de uitdagingen van onze samenleving, zullen op het Smart Belgium Event op 21 maart in de prijzen vallen? Kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen dienden samen niet minder dan 233 kandidaturen in. Een duidelijk bewijs van de innovatiezin in alle hoeken van het land. 50 ervan werden genomineerd voor de finale en maken kans op één van de 5 Awards en de publieksprijs die op de slotceremonie zullen worden uitgereikt in aanwezigheid van talrijke professionals en deskundigen uit het bedrijfsleven, de lokale besturen, het onderwijs en de gezondheidssector.

Circulaire economie, Smart City diensten, Onderwijs, Energie, Milieu, Gezondheid & Preventie, Mobiliteit, Stadsontwikkeling: dat waren de 8 domeinen waarin ondernemingen, ziekenhuizen, rusthuizen en andere zorginstellingen, scholen, universiteiten en onderzoekscentra, steden en gemeenten, intercommunales en andere lokale besturen hun beste projecten konden indienen. Om de 233 kandidaturen te beoordelen, deed Belfius een beroep op diverse vakjury's met vertegenwoordigers uit de academische wereld, onderzoeksinstellingen, de zorg- en de technologiesector. Na de deliberatie bleven er in elke categorie nog 10 projecten over. De 50 genomineerden – waaronder Encon – zullen hun project binnenkort komen verdedigen voor de eindjury, die de laureaten zal aanduiden. 

0