Back to overview Nieuws

Belgische knowhow van Encon aan basis zonne-project van WDP in Nederland.

“Geen toeval dat de onderneming van het jaar ook fundamenteel investeert in duurzaamheid.”

Onderneming van het jaar WDP realiseert op dit ogenblik een indrukwekkend project in zonne-energie in Nederland. Dat deze onderneming van het jaar zo ver gaat, is geen toeval volgens energiespecialist Encon, dat tekende voor de begeleiding en coördinatie van het massieve project. Bedrijven die voorloper zijn in hun eigen sector, denken meestal ook verder als het op duurzaamheid aankomt, stelt CEO van Encon vast.

De kersverse ‘Onderneming Van Het Jaar’ WDP had even eerder aangekondigd dat het 25 miljoen extra zal investeren in een zonnepanelenproject van maar liefst 100.000 zonnepanelen in Nederland. Extra, want het bedrijf legt nu al de laatste hand aan een even groot zonne-park. Beide projecten samen leveren voldoende stroom voor een stad van ongeveer 40.000 inwoners. Encon verzorgt het onderzoek, de begeleiding en coördinatie van de beide projecten. Dat is niet toevallig: omwille van de groeiende interesse in Nederland richtte het Belgische Encon enkele jaren geleden al een zusterbedrijf op in Nederland.

Verdient meer dan één proficiat

Kevin Schrijvers, Manager strategische projecten van Encon: “WDP heeft oprecht de ambitie om een zo duurzaam mogelijke werking uit te bouwen. We zijn fier dat het bedrijf onze hulp inroept om die ambities te realiseren. WDP is net verkozen tot onderneming van het jaar in België. Het is voor ons niet zo verrassend dat WDP zo begaan is met het milieu, de klimaatopwarming en haar eigen voetafdruk. Het is opvallend hoe bedrijven die het meest voorloper zijn in hun eigen vakgebied, dat ook vaak zijn op het vlak van duurzaamheid. Hoe innoverender een bedrijf denkt, des te meer aandacht er ook is voor de ecologische kant van de bedrijfsvoering. Ga maar na: achter elk ambitieus duurzaamheidsproject staat een bedrijf dat als een vernieuwer geldt in zijn eigen sector. WDP verdient een dikke proficiat, niet alleen als terechte winnaar van de “Onderneming Van Het Jaar”-award, maar zeker ook als organisatie die bewust werkt aan haar duurzaamheid. Voor ons was WDP dan ook al veel eerder een onderneming van het jaar.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Schrijvers op het nummer +32 473 51 44 88.

0