Het kantoorgebouw voor de volgende generatie

Infinity is het kantoor voor de toekomst. Het is een plaats waar we innovatieve duurzame technieken en ideeën verzamelen, met prototypes werken en een mogelijke toekomst voorspellen. Maar ook waar we een toekomst mogelijk maken. Want enkel als we overstappen naar een duurzame manier van bouwen en produceren, heeft onze planeet een kans om te overleven.

Extreem energiezuinig, een overvloed aan groene energie en gecertificeerd duurzaam
Eén van de duurzaamste kantoren van Europa

Als hoofdkantoor van duurzaamheidsspecialist Encon streeft Infinity de allerhoogste energiezuinigheid na. Op ons terrein gebruiken we geen fossiele brandstoffen. Bovendien wekken we ook zelf duurzame energie op, en (veel) meer dan ons gebouw nodig heeft. Dit zijn nog maar enkele van de meer dan 100 parameters waarop het gebouw is gecontroleerd en die het bijzonder duurzaam maken in elk opzicht. Zo duurzaam dat het de twee belangrijkste duurzaamheidscertificaten wereldwijd heeft behaald: BREEAM en LEED.

  • Energie-efficiëntie

Zuiniger dan een standaard kantoorgebouw.

 

  • Hernieuwbare energie

Genoeg groene energie over voor de buren.

 

  • Gecertificeerd duurzaam

We gebruiken de meest energiezuinige technieken en we wekken onze eigen energie op.

 

 

Het concept Infinity

Encon wil bedrijven inspireren om hun werking en groei duurzaam te maken. Daarom was het niet meer dan logisch dat ons eigen kantoorgebouw hét toonbeeld van duurzaamheid zou worden. En we leggen de lat voor onszelf nog hoger dan voor onze klanten: we proberen de nieuwste en meest duurzame technieken uit en drijven duurzaamheid door in alles dat we doen. En deze manier van bouwen is rendabel voor al onze klanten: van grote bedrijven die zich bezighouden met massaproductie, tot bescheiden kmo’s.

Voel je thuis in Infinity

Infinity is zo ontworpen, dat het ook  aangenaam is voor de mensen die er werken en voor bezoekers. Aan alles is gedacht: het gebouw is voorzien van verlichting die het bioritme van de mens volgt, vanuit elk kantoor is er vrij zicht naar buiten, en ook de akoestiek is zo geregeld dat dit de concentratie van onze mensen bevordert.

Maar het gebouw heeft ook een educatieve functie: in Infinity geven we seminaries en lezingen over duurzaamheid en de bestrijding van het klimaatprobleem. Zo is Infinity op veel manieren een inspiratiebron: het toont de wereld wat er allemaal mogelijk is op vlak van duurzaamheid, en het is een plaats waar er dagelijks op verschillende manieren gewerkt wordt aan een betere wereld.

Bezoek Infinity

Infinity is een van Europa's meest duurzame gebouwen. Dat bewijzen de verschillende energiezuinige technieken, de duurzaamheidscertificaten en de on site productie van hernieuwbare energie. Als duurzaamheidsspecialist willen we bij Encon dat ons hoofdkwartier een uithangbord is voor duurzame oplossingen, en een inspiratie voor bedrijven, scholen, verenigingen en andere geïnteresseerden. 

 

Rondleidingen op maat

Infinity is meer dan een state-of-the-art gebouw. Het is een mindset die inspireert en informeert over hoe we het verschil kunnen maken voor onze toekomst, en die van onze kinderen. Laat je dus inspireren en breng ons een bezoek!

We voorzien rondleidingen op maat voor alle soorten groepen: scholen, verenigingen, bedrijven of overheden… Iedereen is welkom in Infinity. Het is de ideale educatieve uitstap voor schoolkinderen van alle leeftijden, maar een bezoek aan Infinity kan ook een interessant bedrijfsuitje zijn… Wens je een specifiek technische rondleiding of eerder een die focust op duurzaamheid in het algemeen? We stemmen de inhoud van de rondleiding af op de wensen van de groep.

Lunch of diner in ons duurzame restaurant

Aan het eind van de rondleiding kunt u genieten van een duurzaam hapje en een drankje. Want ook het restaurant in Infinity is een toonbeeld van duurzaamheid: alle meubels zijn gerecupereerd, recycled of upcycled, de keuken is voorzien van de duurzaamste technieken en het eten dat we serveren halen we zo veel mogelijk bij lokale leveranciers. Ook hier is de keuze aan jou: van broodjeslunch tot een uitgebreider diner, alles is mogelijk.

Wil je weten hoe ook jouw bedrijf dit kan realiseren? Breng dan een bezoek aan Infinity en vraag naar onze key-note speech.

Meer weten

Op zoek naar meer inspiratie?
Nieuwsgierig naar ons living lab?
Op zoek naar een job met impact?