paragraphs: 

Waar en hoe kunt u energie besparen in uw bedrijf?

De activiteit van elk bedrijf is uniek, net zoals het energieverbruik dat daarbij hoort. Toch zijn de verschillende utilities die in diverse bedrijven van toepassing zijn:

  • Verlichtingsinstallaties
  • HVAC-installaties (Heating, Ventilation & Air Conditioning)
  • Persluchtinstallaties

Naast de utilities optimaliseert Encon productinstallaties en procesinstallaties in diverse sectoren zoals voedingsbedrijven, metaalverwerkende bedrijven, chemiebedrijven, kunststofbedrijven, etc... aan de hand van meetcampagnes en simulatieprogramma's.

Dergelijke installatie zijn: industriële procesverwarming (stoominstallaties en direct aardgasgestookte toepassingen), industriële koelinstallaties (ammoniakinstallaties, CO2-installaties, ...) en/of WKK installaties.

Op technisch vlak verschillen de technieken en de knowhow die ze vereisen heel erg van elkaar. Toch is de methode waarmee Encon de noden analyseert en besparingensoplossing ontwikkelt zeer vergelijkbaar.

1. Analyse - Consultancy
We starten met een analyse van de huidige installatie en onderzoeken op welke manier we de installatie energiezuiniger kunnen laten werken. Hetzij door de regeling/werking aan te passen, hetzij de installatie vervangen door een nieuwe installatie.

2. Ontwerp - Engineering
Eens een klant beslist heeft om zijn nutsvoorziening aan te pakken volgens het besparingsvoorstel, maken we een dimensionering en ontwerp van de nieuwe installatie. Hiervoor worden PI&D's en ontwerpplannen voor opgemaakt.

3. Tendering
Encon schrijft een bestek uit. Daarna maken we een gedetailleerde vergelijking van de ingediende offertes. Vervolgens onderhandelen we met de beste indieners om hun offerte nog te verfijnen en te verbeteren. Op basis daarvan wordt een aanbieder gekozen.

4. Begeleiding bij de uitvoering
De projectmanagers van Encon volgen de uitvoering van de werken voor u op en controleren of alles verloopt volgens de specificaties van de offerte.

 

Title: 
Overzicht van diverse domeinen om energie te besparen
show header: 
1
Header image: 
https://www.encon.be/sites/default/files/industrial_heating.jpg
Title: 

een energiebesparing die
zichzelf terugverdient