Aangename werkplek, aangename collega's

Maatschappelijk verantwoord ondernemen slaat niet enkel op energetische toepassingen, maar ook op het welzijn van de medewerkers. Met een aangenaam en duurzaam kantoor sla je dus twee vliegen in een klap: een beter welzijn voor je medewerkers en een reductie in je ecologische voetafdruk.

Vanzelfsprekend staan de medewerkers centraal bij Encon. De inrichting en planning van het gebouw zijn volledig aangepast aan een unieke manier van werken.

Het wordt vaak onderschat, maar een slechte akoestiek kan ervoor zorgen dat medewerkers minder geconcentreerd kunnen werken en zo ook meer kans hebben op een burn-out. Daarom is een goede akoestiek een belangrijk focuspunt. Het plafond met gaatjes in het hele gebouw zorgt voor demping en zorgt dat de akoestische prestaties in elke ruimte optimaal zijn. In de kantoren is hier ook nog extra aandacht aan besteed dankzij speciale filters in de ramen, duurzaam en dempend tapijt, geïsoleerde deuren en zelfs isolatie in de kasten richting aangrenzende kantoren om zo te zorgen voor optimale concentratie.

De kantoorruimtes zelf zijn ook op andere vlakken geoptimaliseerd tot ideale werkomstandigheden. Zo zijn de aparte bureauruimtes voor maximum 4 personen waarvan 3 vaste plekken en 1 flexplek. Studies tonen aan dat je bij meer dan 4 personen een negatief effect hebt op de concentratie. Ook maken gebruik van Human Centric Lighting. De lichtkleur past zich aan aan het tijdsstip van de dag. In de ochtend kan je genieten van wat zachter en geler licht terwijl je op de middag wat witter en helderder licht krijgt om het gekende middagdipje tegen te gaan.

Ook bij de plaatsing van onze kantoorruimtes, denken we aan de medewerkers. Deze liggen aan de buitenzijde van het gebouw zodat elk kantoor natuurlijk daglicht heeft en zicht naar buiten. Aan de binnenzijde bevinden zich de plekken waar onze medewerkers even kunnen ontsnappen aan de dagdagelijkse stress en drukte. Concentratie op de kantoren, een babbeltje en even relaxen in de break-outs.

Bij de meeting rooms is alles dan weer in functie van creativiteit aanwakkeren. Zo hebben we enkele kleinere ruimtes waarbij geen stoelen aanwezig zijn. Toch blijken dit de meest gebruikte van ze allemaal. Kort, efficiënt en creatief werken wordt hier zo gestimuleerd. Via het kleine scherm langs de deur kan men een meeting room boeken via de gsm en Outlook. Ieder heeft zijn eigen code. Zo kan je aangeven hoe lang je gebruik maakt van de ruimte en houd je andere collega’s hiervan op de hoogte. Een optimaal benut van alle ruimtes.

Een aangename werkplek houdt niet enkel de ruimtes in om te werken. We denken ook aan de work-life balance door diverse services aan te bieden. Zo hebben we een strijkservice waarbij je je strijk kan brengen doorheen de dag en vers gestreken mee terug naar huis kan nemen en een broodservice waarbij je bestelling om 17u klaar ligt om mee te nemen naar huis. Voor een gezonde geest in een gezond lichaam, kan men ook sporten in onze fitnessruimte. Een sportcoach maakt voor de beginnende en gevorderde sporter een programma zodat we zelf onder de middag of na de uren hier kunnen sporten, alleen of met de collega’s. Daarna vol energie terug naar huis. Dankzij deze workl-life balance mogelijkheden tijdens de werkuren heb je meer tijd met je gezin, familie en vrienden.

Duurzaamheid is ook hier een oneindig proces. We zijn onder meer bezig met de ontwikkeling van een app waarbij je gsm in de Stil-modus gaat zodra je een kantoor binnenstapt. Een studie toont namelijk aan dat wanneer iemand zijn gsm afgaat, het 10minuten duurt eer je terug hetzelfde concentratieniveau hebt als ervoor. Beter voorkomen dan genezen dus.

Uiteraard testen en tonen we dus alle mogelijkheden voor een aangename werkplek. Geïnteresseerd om ook jouw medewerkers te laten werken onder optimale omstandigheden?