Innovatief verlichten op elk niveau

Ook door innovatief te verlichten, kan je ten opzichte van de concurrentie een voorsprong halen. Verlichting heeft een effect op vele factoren als je gaat kijken naar verschillende sectoren. Binnen hospitality is het belangrijk dat je gasten zich goed voelen. Een innovatieve aanpak kan zorgen voor verschillende lichtsterktes op verschillende momenten, een bepaalde spreiding en zelfs een bepaalde sfeer creëren.

Als deze oplossing ook nog eens kan bijdragen aan een duurzame omgeving, kan dit ingezet kunnen worden als unieke troef om gasten aan te trekken.

Het perfecte voorbeeld hiervan is de Lotto Arena Antwerpen. Zij krijgen enerzijds consumenten over de vloer die een event bijwonen, maar bedienen tegelijkertijd ook artiesten, bedrijven of sporters die de zaal afhuren. Al deze gasten worden steeds veeleisender en verwachten aanpassingen op lichtniveau naar hun behoefte.

Zo huurde de Lotto Arena voor elk groot sportevent extra verlichting in om telkens aan de hoge eisen te voldoen. Denk dan aan een specifieke lichtsterkte voor de spelers, maar ook voor de kwaliteit van HD-opnames die internationaal wordt geëist. Bovendien moet het licht omwille van de speelkwaliteit ook nog eens gelijkmatig verdeeld worden en vraagt men een gelijkmatigheid van meer dan 80%.

Encon werd ingeschakeld om de huidige verlichting onder de loep te nemen. Toen de eigenaars van Lotto Arena zagen hoeveel energie en CO2 een nieuwe LED-verlichting bespaarde met een productie van dubbel zoveel licht, besloten zij om hun volledige verlichting om te bouwen en te investeren in een LED-installatie die voldeed aan alle hoge eisen. De volledige uittekening en plaatsing gebeurde door Encon. Zuinige en flexibele lampen die aangestuurd kunnen worden: of het nu gaat over veiligsheidslicht, verlichting tijdens de opbouw of speciale lichteffecten tijdens events van het hoogste niveau.

Een uitdagend project ook door de hoge bezetting van de Arena. Dankzij het volgen van een strak schema, werd deze relighting uitgevoerd in maar liefst 10 werkdagen met uiteindelijk een fantastisch resultaat. De verdubbeling van lichtopbrengst ging gepaard met maar liefst 82ton CO2 minder uitstoot per jaar. 

Door het comfort te verhogen van hun klanten en zo hun events meer uitstraling te geven, plaatste de Lotto-Arena zich op internationaal niveau. Een grote meerwaarde door te investeren in een duurzame en innovatieve verlichting om zo nog meer klanten aan te trekken en ook het niveau te bieden dat voor de internationale tv-sector een pluspunt is waardoor de Arena nog meer in beeld komt.