Back to overview BMW BeLux kiest Encon voor duurzaamheidsscreening concessies

BMW BeLux kiest Encon voor duurzaamheidsscreening concessies

Duurzaamheid Automotive BREEAM/LEED

BMW en Encon ontwikkelen een duurzaamheidsscreening voor de concessies

Specialist duurzame energie Encon gaat BMW Belux bijstaan bij het vergroenen van zijn concessies in België en Luxemburg. De samenwerking vindt plaats in het kader van een nieuw project waar concessiehouders van de autofabrikant een ecologisch label kunnen verdienen. Duurzaamheid en Duitse degelijkheid vinden elkaar in dit partnership tussen de twee frontrunners binnen hun branche.

Encon zet zich al meer dan 16 jaar in voor kostenefficiënte energieprojecten, waarbij de focus ligt op rendement op kapitaal in functie van de meest duurzame oplossing. In de autobranche, waar duurzaamheid een steeds belangrijker thema is, neemt BMW een voortrekkersrol op zich door zich te focussen op hybride en elektrische modellen en nu ook door zijn concessies te vergroenen.

Green Building richtlijnen voor concessies

BMW Belux heeft Encon gevraagd om de concessies op duurzaamheid te screenen. Hiervoor heeft de autofabrikant het ‘Green Building Manual’ ontwikkeld, een handleiding met technieken die de duurzaamheid van de gebouwen en het werken binnen de concessies in de brede zin kunnen bevorderen. Door de Green Building Manual te volgen, kunnen concessiehouders het ‘Green Building Label’ bemachtigen.

Naast de screenings van de concessies, engageert Encon zich ook voor de begeleiding van concessiehouders in het proces naar een duurzamere werkomgeving. Het bedrijf onderzoekt op welke vlakken de concessiehouder maatregelen moet nemen of delen van zijn uitrusting moet vernieuwen. Zo wordt er gekeken hoe men voldoende kan scoren om het certificaat te behalen.

Werken met groene energie via zonnepanelen

De ambities van BMW op het duurzame vlak liggen hoog. Naast een vergroening van het wagenpark en de screening van concessies, wil de fabrikant de concessiehouders sensibiliseren om zonnepanelen te installeren en zo de eigen energie op te wekken. Encon wordt als onafhankelijke partner gevraagd om een haalbaarheidsstudie te doen per concessie die overweegt te participeren. Blijkt dit interessant, dan staat Encon in voor de marktbevraging en de begeleiding van de implementatie van het project. Meedoen wordt beloond: concessiehouders kunnen hierdoor extra punten verdienen voor hun Green Building Label.

Encon weet steeds meer bedrijven te overtuigen om de stap te zetten naar een duurzamere bedrijfsvoering. Omdat uiteindelijk steeds blijkt dat besparen voor het milieu ook besparen is voor de portemonnee, zet het duurzaamheidsbureau maximaal in op win-win situaties.