Back to overview AGC Kempenglas - Relighting

AGC Kempenglas - Relighting

Energie besparen Andere Verlichting

Projectfiche

Type project: Relighting

Opdrachtgever: AGC Kempenglas - Mol 

Oppervlakte: +/- 29.950 m²

Omschrijving: Er is in de loop van december 2017 – januari 2018 bij AGC te Mol een relighting uitgevoerd. Bij de relighting werd de huidige verlichtingsinstallatie vervangen door een nieuwe verlichtingsinstallatie waarbij er rekening werd gehouden met het energieverbruik, uniformiteit en verlichtingssterkte van de installatie.

De opdracht bestond uit het vervangen van de bestaande verlichtingsinstallatie door nieuwe LED armaturen. De nieuwe armaturen zijn van het merk Trilux en Glamox. Deze werken omvatten het demonteren en afvoeren van de oude verlichtingsinstallatie. De installatie omvat het vervangen van de doorvoerbekabeling. De bedieningspunten, beveiligingen en stijgleidingen blijven behouden. Aanpassingen in de elektrische kast blijven beperkt tot de nodige werken betreffende de lichtsturing. 

De nieuwe armaturen zijn uitgerust met:

  • 973 x LED armaturen 53W – IP20 – 8.300 lm Trilux E-line op voorbekabelde draagrail
  • 15 x LED armaturen Glamox C63-R300
  • Kleurtemperatuur: 4000K
  • Kleurweergave-index Ra > 80

Er zijn twee aanwezigheidsmelders voorzien. De verlichting in een kleine, weinig bezette zone kan geschakeld worden door een aanwezigheidsmelder. Zodra de zone wordt betreden zal de verlichting aanschakelen.